A început Festivalul Fructelor de mare în Satu Mare, sub oblăduirea Tavernei Racilor

1
1891

Taverna Racilor Herăstrău a poposit la Satu Mare, dând startul unui eveniment axat pe fructele de mare. Se numeşte Festivalul Fructelor de Mare, iar evenimentul a debutat astăzi în Piaţa 25 Octombrie (Centru Nou). Durează timp de 5 zile, deci se întinde şi pe durata weekendului.

Totul începe zilnic la ora 12:00 şi vă aşteaptă caracatiţă proaspătă prăjită, calamari, raci şi multiple specialităţi de peşte. Nu lipsesc nici midiile pane, stridiile, bibanii de mare sau dorada. Cine preferă peştele de apă dulce se poate orienta spre păstrăv. Se găsesc şi hamsii, calamar pane, raci fierţi şi creveţi mari la grill. Aceştia din urmă costă 35 de lei 6 bucăţi.

Tentaculele de calamar sunt 35 de lei, iar bibanul roşu de mare 30 de lei porţia. Sute de kilograme de raci, creveţi, rapane şi tentacule îi aşteaptă pe sătmăreni. Din ce văd în postările celor care au participat s-ar găsi şi homar acolo, o delicatesă pe care nu o prea vezi la evenimentele gastronomice stradale. În următoarea săptămână Taverna Racilor Herăstrău ajunge şi la Sibiu, începând cu data de 17 octombrie.

Recomandăm degustarea acestor preparate cu un vin alb, cartofi prăjiţi, mămăliga cu mujdei şi multă lămâie sau lime. Nu strică şi nişte orez cu curry sau paella ca garnitură.

Sursa foto