A început Săptămâna Cârnaţilor în Parcul IOR; Festival cu sute de cârnaţi condimentaţi

0
421

Acum că a ieşit puţin soarele putem profita de ocazie pentru o plimbare şi savura cârnaţi condimentaţi în Parcul IOR. A început evenimentul Săptămâna Cârnaţilor în Parcul IOR, semnat Autentic Events şi desfăşurat între 3 şi 5 februarie.

Vă aşteaptă sute de cârnaţi fcondimentaţi după toate gusturile, care vor ajunge pe grătare în faţa tuturor vizitatorilor. Ni se promite un festival culinar inedit, iar aromele şi gusturile ar urma să fi nemaiîntâlnite. Toate aceste bunătăţi sunt aduse şi pregătite din inima Ardealului, de la Vinţu de Alba, de la Stâna lui Nicolae Ciobanul. Vor fi acolo cârnaţi tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casă tradiţionali din combinaţie de carne de vită cu oaie.

Nu lipsesc faimoşii cârnaţi de Pleşcoi, cârnaţi cruzi sau afumaţi, pe grătar sau fripţi, dar şi cârnaţi la garniţă, cârnaţi picanţi, condimentaţi după specificul fiecărei zone. Sunt cârnaţi afumaţi şi prăjiţi, variante menite să îmbie la gustare şi pe cei mai pretenţioşi vizitatori şi să lase gura apă participanţilor. Nu e totul doar despre cârnaţi, avem şi varză la ceaun, dulce sau acră, călită sau fiartă, fasole la ceaun, sarmale şi tocăniţe.

Nu am uitat de pastramă la ceaun, grătare cu sute de mititei şi deserturi (cozonaci, plăcinte poale’n brâu de Bucovina, prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, dar şi dulceţuri şi gemuri proaspete).

Găsiţi târgul în Parcul IOR din Capitală, zona Biserica de Lemn Maramureşeană.