Adi Hădean deschide primul restaurant MEATic în Bucureşti

1
3946

Adi Hădean a adus celebrul lanţ de restaurante MEATic şi la Bucureşti, marea deschidere având loc luni, pe 28 ianuarie 2019. 8 bucătari au fost prezenţi, sub ghidajul lui Adi Hădean şi pregătind cele mai fine şi mai faine cărnuri posibile.

În acest proiect este implicat şi Tobias Fetz, bucătar chef elveţian, care are o stea Michelin primită pentru un restaurant al său din Maldive. Invitaţii la deschidere au fost aşteptaţi cu cocoşei la cuptor, supă cremă de dovleac cu puţin lapte de cocos pentru o aromă inedită, plus ciorbă cu pui afumat. Dar locul e despre cărnuri, steak de porc mangaliţa pe jar, coaste, pulpe de raţă, Osso Buco de Vită Angus.

Jumări de cartofi şi risotto cu hribi au fost de asemenea pregătite, plus piure de cartofi cu usturoi copt şi broccoli cu unt şi usturoi. Restaurantul MEATic se deschidea la Oradea în mai 2017, în locul restaurantului Graf. Totul a început cu pizza şi a evoluat la preparate ceva mai complexe. Ideea este de a combina mâncarea fără pretenţii cu gusturile complexe. În Oradea Adi Hădean lucrează cu furnizori locali de carne maturată de vită.

În meniu se află vita românească de lapte, maturată timp de 45 de zile. Provine de la un măcelar din Marghita şi este foarte apreciată de cei care calcă pragul locaţiei din Oradea. Adrian Hădean mai are şi surse în Ungaria, un crescător de vite de carne Black Angus. Până şi salata este aleasă pe sprânceană, o varietate bio cultivată lângă Timişoara. Locaţia din Oradea are 70 de locuri la intereior şi 40 pe terasă. Despre cea din Bucureşti nu ştim foarte multe încă, mai ales că ultimele detalii încă sunt puse la punct.

Restaurantul MEATic se află în cadrul Carnivale Food Market, de pe Splaiul Unirii 165. În prima fază, locaţia serveşte doar masa de prânz, dar de pe 25 februarie va avea şi meniu de seară. Revenim cu impresii!

Sursa foto