Am dat de probleme în Cracovia, dar mi-am făcut ziua mai bună cu un restaurant din ghidul Michelin

0
169

🍽 Ziua bună dragilor și bine v-am găsit la un nou vlog pe canal! In episodul de astazi am ajuns in Cracovia, unul dintre cele mai frumoase orase din Polonia.

Orașul a crescut de la o mică așezare de Epoca Pietrei până la a fi al doilea oraș al Poloniei. La început un mic cătun pe dealul Wawel, în anul 965 a început să fie menționat ca târg în Europa slavă. După înființarea de noi universități și centre culturale la renașterea celei de a Doua Republici Polone în 1918 și de-a lungul secolului al XX-lea, Cracovia și-a reafirmat rolul de mare centru național academic și artistic. Orașul are o populație de circa 760.000 de locuitori, zona ei metropolitană cuprinzând circa 8 milioane de persoane ce locuiesc pe o rază de 100 km în jurul centrului orașului.

Noi am ales ca si cazare un hostel, dar intr-o camera dublă, iar cazarea a costat 55 de euro pe noapte cu mic dejun inclus si parcare. Daca sunteti cu masina este indicat sa cautati cazari cu parcare inclusa deoarece cea din oras este destul de scumpa(5 zlt pe oră). Ca prim restaurant am ales unul care a aparut in ghidul Michelin. La starter am ales o branza de capra afumată, făcută pe plită, cu bacon și dulceață iar la main course un Sirloin steak. La starter m-a impresionat dulceata care a fost aromată, iar branza mi-a adus aminte de cascavalul nostru de Rucar. Cât despre main course va pot spune ca am gasit cel mai interesant sos de piper, dar mai multe puteti vedea in clip.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

🟢 SITE: Pod Baranem: restauracja Kraków, k. Wawelu. Kuchnia polska https://podbaranem.com/
🔵 FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063467056005
🟡 ADRESĂ: Świętej Gertrudy 21, 31-048 Kraków,
🟤 MAIL: +48 12 429 40 22
☎ TELEFON: +48 12 429 40 22

#Restaurant #Cracovia #PodBaranem

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239