Am degustat noul meniu de la Hard Rock Cafe Bucureşti şi e poate cea mai mare reinventare a restaurantului de la debut

1
2946

Hard Rock Cafe Bucureşti a prezentat ieri seară, pe 18 iunie noul său meniu, care aduce cea mai mare reinventare din istoria de 11 ani a restaurantului pe plan local. 20 de produse noi se regăsesc în acest meniu regândit, iar vedeta este 24 Karat Gold Leaf Burger, un burger cu foiţă de aur comestibilă de 24 de karate. A revenit şi Original Legendary Burger şi acum avem şi două noi milkshake-uri, dar şi preparate ceva mai light ca aperitiv.

Pentru a avea ceva context, prezentarea noului meniu s-a făcut într-un eveniment special, la care au participat presa, bloggerii şi prietenii Hard Rock Cafe. Am văzut şi ceva celebrităţi, precum Lucian Mândruţă, muzicieni, YouTuberi sau Cosmn Tudoran, care a fost şi amfitrion al serii. S-a lăsat cu concert Cargo şi multe degustări de bunătăţi, cu efecte speciale de azot lichid între preparate şi un grătar generos care sfârâia pe terasă.

Pentru a face lucrurile mai simple, aveţi mai jos o listă cu preparatele noi de bază:

 • 24 Karat Gold Leaf Burger
 • Original Legendary Burger
 • Double Decker Double Cheeseburger
 • Down Home Double Burger
 • BBQ Bacon Cheeseburger
 • The Big Cheeseburger
 • Steak Salad
 • One Night în Bangkok Spicy Shrimp
 • Whiskey Bacon Jam Sliders
 • Salată Cobb
 • Somon cu unt
 • Coaste glazurate cu sos barbecue
 • Three Cheese & Roma Tomato Flatbread
 • Sirloin beef cu sos teriyaki
 • Milkshake
 • Brownie cu glazură de ciocolată
 • Tartă de mere
 • Espresso Martini

O să vă spun cum au fost preparatele gustate de mine, ca să vă faceţi o idee:

Original Legendary Burger: Acesta e burgerul pentru care am tot mers la Hard Rock Cafe în Bucureşti şi care a dispărut o perioadă. Are bacon, care a fost destul de crispy, dar şi brânză Cheddar, salată şi felii de roşii. Carnea mi s-a părut de calitate, era şi well done, dar parcă la chiflă mai e de lucru. Se fărâmiţa prea uşor, iar inelul de ceapă acoperea prin dulceaţă restul de gust. E nevoie de extra sos special să compenseze.

Sirloin beef cu sos teriyaki: un soi de vrăbioară, un muşchi fraged de vită, foarte aromat şi acoperit cu susan. Era în sânge şi roşu la interior, deci e bun în special dacă vă place carnea mai rare. Eu cel puţin aşa am nimerit-o.

One Night in Bangkok Spicy Shrimp: o gustare pentru cei curioşi, acest crevete în sos picant e bun de aperitiv şi chiar e picant, dar te loveşte la aftertaste, nu la prima înghiţitură. Crevete de calitate, la prima degustare.

Milkshake: Aici sunt două variante mari şi late: un milkshake cu căpşuni şi cheesecake şi unul cu Oreo. Ambele se pot servi şi cu alcool. Cel cu Oreo provoacă dependenţa şi e ca şi cum ai bea interiorul dintr-un Kinder Bueno, cam asta e aroma. Cel cu căpşuni şi cheesecake avea şi alcool în el (bănuiesc eu rom alb) şi parcă a fost „too much”, prea mult din toate. Mai bine era doar de căpşuni, fără cheesecake.

Somon: O să vă surprindă, dar tot ce am gustat somonul a fost cel mai bun. Crocant pe afară, moale la interior şi perfect de roz când îl tăiai în două. Uns cu unt şi aromat, e fix ce trebuie dacă vrei să şi mergi la Hard Rock Cafe, dar şi să ţii dieta intactă.

Brownie cu glazură de ciocolată: un brownie clasic aş spune, cu o glazură savuroasă, aducând un vibe de lava cake. Atributul de home made rezistă la prima degustare.

Tartă de mere: O combinaţie la care nu te aştepţi: simţi măr, parcă scorţişoară, parcă şi puţin caramel şi o cremă specială. Puţin prea dulce pentru gustul meu, dar aproape de conceptul de American Pie de la mama ei.

Şi vreau să vă dau şi nişte detalii despre 24 Karat Gold Leaf Burger. Acesta este un Steak Burger dintr-o carne proaspătă de vită Angus, peste care se află o foiţă de aur comestibilă, de 24 de karate. E cea mai generoasă foiţă de aur văzută de mine la un restaurant, pentru că de obicei avem ceva de genul unui filament, iar aici e mare cât o felie de Hochland, poate şi mai şi. Burgerul mai are şi brânză Cheddar, salată verde, o felie de roşie şi inele de ceapă roşie. Arată spectaculos şi e pentru o cauză bună, pentru că 10% din veniturile obţinute din acest burger merg spre Asociaţia SOS Satele Copiilor.

Am avut pe scenă şi un reprezentant Hard Rock Cafe de la Londra din ce am înţeles, care e vorbit despre evoluţia ramurii locale de la noi şi despre faptul că doar anumite locaţii au parte de astfel de lansări. Am înţeles că restaurantul de la noi e unul dintre cele mai apreciate şi bine văzute din Europa, cu o evoluţie mare de la debut.

Personal apreciez mult faptul că avem acum 5 burgeri noi în meniu, inclusiv doi care fac abuz de brânză, eu fiind mare pasionat de cheeseburger. Double Decker-ul e uriaş, practic doi burgeri unul peste altul şi răspunde la dorinţa celor care vor un burger MARE. Cei care vor să mănânce mai light au salata cobb, gustările cu creveţi, Whiskey Bacom Jam Sliders sau Three Cheese & Roma Tomato Flatbread.

Hard Rock Cafe a promis şi variaţii de milskshake pe parcursul anului, cu ocazii speciale sau de sărbători. E un meniu amplu, pe care ţi-ar lua săptămâni sau luni să îl parcurgi cap coadă şi un soi de nou început pentru Hard Rock Cafe Bucureşti. Recomand cu căldură somonul, Legendary Burger (cu mai mult sos) şi milkshake de Oreo.