Am încercat mâncarea de la Restaurantul Cetății din Alba Iulia, Pub 13 și am vizitat Ocna Sibiului

2187

🍽 Ziua bună dragilor și bine v-am găsit la un nou vlog pe canal! Astăzi ne luăm rămas de la frumosul Sibiu și plecăm către Alba Iulia, dar până acolo am zis să trecem și pe la Ocna Sibiului să vedem cum stă treaba cu o stațiune de interes național.

Ocna Sibiului

Ocna Sibiului este o stațiune turistică situată în județul Sibiu, în sudul Depresiunii Colinare a Transilvaniei la 15 km nord de Sibiu, pe valea pârâului Vișa, într-o regiune înconjurată de păduri de stejari seculari și cu un subsol bogat în sare. Prima stațiune balneară a fost înființată aici în anul 1845 și, de atunci, Ocna Sibiului și-a atras renumele datorită lacurilor heliotermice formate pe locul unor vechi mine de sare surpate. Lacurile le găsești imediat ce ajungi în oraș, iar intrarea costă 30 de lei plus taxa de parcare 10 lei. Mie sincer mi s-a părut puțin cam scump având în vedere că sunt multe ștranduri care arată mult mai bine și sunt cam la același preț. Ideea este că dacă ești prin zonă și chiar ai chef de o baie, e de încercat măcar o dată-n viață.

Alba Iulia

Orașul acesta mă surprinde plăcut de fiecare dată când îl vizitez datorită cetății, care este unul din cele mai cunoscute puncte turistice. Iar partea cea mai faină este că se găsesc și restaurante în incinta cetății, ceea ce este perfect pentru că m-a luat foamea de la atâția kilometrii.

Istoric

Orașul a fost între anii 1541 și 1711 reședința principilor Transilvaniei și astfel capitala politică a Principatului Transilvaniei. Între 1595–1596, sub Sigismund Báthory, respectiv între 1600–1601, sub Mihai Viteazul, a fost reședința conducătorului politic al Moldovei, Transilvaniei și Țării Românești, aflate în uniune personală. La 1 decembrie 1918 a fost locul de desfășurare a Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, care a legitimat popular unirea Transilvaniei și a Banatului cu Regatul României. În anul 1922 a avut loc la Alba Iulia ceremonia oficială de încoronare a regilor României Mari, Ferdinand I și Maria, moment care a consfințit importanța simbolică a orașului, datorită rolului său de capitală istorică.

Pub 13 – Restaurantul Cetății

Eu am ales după un scurt research pe Tripadvisor să iau masa la restaurantul cu cele mai multe review-uri, aproximativ 500, iar partea interesantă este că se numește Restaurantul Cetății. Probabil de aia și așa multe review-uri, practic îți fură privirea din prima. Design-ul interior are temă medievală, dar totuși mie mi s-a părut că au stricat puțin totul cu candelabrele care sunt cam chicioase. Am ales să mănânc o ciorbă de fasole cu ciolan și la bază un ciolan din purcel de lapte cu fasole în untură de rață. În momentul ăsta nu înțeleg de ce am luat făcut această alegere, dar în momentul ăla probabil eram orbit de foame.

Ciorbă de fasole

A venit destul de repede, cam în 10 minute, și ceea ce mi-a plăcut a fost că nu s-au zgârcit cu ciolanul. Fasolea era din aceea mare, fiartă foarte bine iar ca gust destul de potrivită. Eu i-am dat totuși încă puțină sare și piper pentru că mănânc mai condimentat. Îți poți comanda si ciorbă de fasole în pâine, dar eu nu-mi aleg niciodată varianta aceasta pentru că mi se pare o risipă.

Ciolan de purceluș de lapte cu fasole în untura de rață

Ciolanul a fost fraged, aproape că se topea în gură. Totuși parcă mi-aș fi dorit ca șoriciul să fie mai crocant, iar carnea mai condimentată. Sincer mergea o marinată, ieșea totul mult mai gustos. Fasolea a fost din aceea micuță, fiartă cât trebuie și făcută într-un sos de roșii. Ei spun că folosesc la toată această combinație și untură de rață, și tind să-i cred pentru că a fost gustoasă. S-a simțit foarte bine și gustul cimbrişorului care după mine este de nelipsit la fasole.

Servirea

A fost de nota 10, am fost preluat de la intrarea restaurantului și dus la masă. Ulterior s-a ocupat de mine un alt ospătar care a avut grijă să-mi recomande anumite produse și a fost atent pe toată perioada mesei.

Concluzia

Este acel restaurant tipic tradițional, numai bun de luat masa dacă ești în trecere. Prețurile sunt decente iar mâncarea a fost gătită corect.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră.

🟢 SITE: http://www.pub13.ro/
🔵 FACEBOOK: https://www.facebook.com/Pub13.RestaurantulCetatii/
🟣 INSTAGRAM: https://www.instagram.com/pub.13_restaurantul.cetatii/
🟡 ADRESĂ: Aleea Sfântul Capistrano nr.1, Alba Iulia 510011
🟠 MAPS: https://g.page/PUB13-RestaurantulCetatii?share
🔴 COMENZI (Tazz, Glovo,Takeaway)
🟤 MAIL: [email protected]
☎ TELEFON: +40 728 444 415