Anatolian Food Fest aduce mâncarea turcească la Oradea printr-un festival pe 30 iulie

0
1292

Fenomenul Street Food a început din nou să aibă manifestări la noi în ţara în această vară, pe fondul scăderii cazurilor de Covid. Am văzut evenimente Street Food Festival la Cluj, Oradea şi alte câteva oraşe, iar acum renaşte şi Anatolian Food Fest, ţinut la Oradea între 30 iulie şi 1 august 2021.

Anatolian Food Fest este un festival-caravană, care ajunge în toată ţara şi va poposi la Oradea începând cu 30 iulie. Vă aduce în faţa bihorenilor preparate precum kebab, gozleme, tantuni, dar şi produse turceşti de băcănie. Nu uităm de aromata baclava la desert, plus plăcintele cu carne sau brânză pe care le adoram cu toţii, şuberec. Se va servi cafea la nisip, îngheţată turcească şi veţi găsi şi ciocolată de casă şi ceaiul turcesc, la fel de puternic ca o cafea.

Programul este de vineri până duminică, de la ora 10:00 la ora 22:00 şi festivalul se ţine în Parcul 1 Decembrie din Oradea. Nu e foarte clar dacă vor fi şi manifestări artistice şi culturale, cum am văzut la alte festivaluri turceşti. Acolo aveam fanfara otomană, dansul dervişului şi numere muzicale. Ce ştim sigur e că intrarea e liberă şi se respectă toate reglementările legate de siguranţă în pandemie.

Aşteptaţi-vă să degustaţi sutlac, kunefe, supă de linte, kofte, cotlete de miel, dar şi salată de ceapă şi ayran de casă. Vă veţi răcori cu limonadă turcească şi savura un lahmacun, un soi de pizza turcească cu carne tocată de vită, cubuleţe de ardei, ceapă şi usturoi.