Berea cu Miere „Gloria” este noua senzaţie nefiltrată, se degustă la Blaj în weekend

0
2058

În ultimii ani piaţa berii din România a evoluat semnificativ şi au apărut câteva specialităţi respectate inclusiv pe plan internaţional. Printre ele se numără mai nou şi berea cu miere „Gloria”, realizată de Apidava, cel mai mare producător de miere din ţara noastră.

În primul rând, curioşii vor putea degusta această bere în weekendul ce urmează, între 22 şi 24 martie la Blaj, lângă standul Apidava din fata primăriei. Apidava Blaj este de altfel şi creatorul acestui soi de bere, fabricat în premieră naţională. Producătorul afirmă că foloseşte ingrediente naturale de cea mai bună calitate, realizând două tipuri de bere albă şi neagră nefiltrată nepasteurizată, care ar fi un produs de nişă.

Berea este fermentată în tancuri timp de minim 21, până la 30 de zile în funcţie de sortimentul berii. Fabrica poate produce în acest moment doar 150 de hectolitri pe an, dar dacă va creşte cererea, atunci se va investi în extinderea liniei de producţie. O bere de 33 cl cu 7.5% alcool costă 10 lei. Din păcate acest tip de bere artizanală de la Blaj nu se vinde în supermarketuri încă, ci doar în unele magazine de specialitate din Blaj, Sibiu, Aiud şi Bucureşti.

Numele de „Gloria” vine de la monumentul aflat pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. Pe eticheta sticlei de bere se află de altfel o reprezentare a monumentului de la Blaj. Între 22 şi 24 martie are loc „Sărbătoarea Mierii” de la Blaj, unde curioşii vor putea degusta această licoare, dar şi să se delecteze cu miere, faguri şi să cumpere cele mai bune produse apicole.

Târgul ajunge la ediţia cu numărul 12 şi reuneşte 150 de expozanţi, inclusiv din alte ţări. Pe lângă miere şi produse apicole sunt prezentate şi preparate pe bază de miere, dar şi cosmetice.

Sursa foto