Cât poți mânca de 130 de lei la un restaurant cu o stea Michelin (Mezestoran Dvoriste din Belgrad)

1298

🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou daily vlog! Sunt în ziua cu numărul doi în Belgrad și mă simt ca în rai deoarece mâncarea îmi face cu ochiul la orice pas, plus că totul este destul de ieftin la acest capitol.

Mezestoran Dvoriste

După mai multe căutări și un pahar de vin am ales să iau prânzul la un restaurant cu o stea Michelin. Acest local se numește Mezestoran Dvoriste, care este cu specific grecesc, iar celebra stea au primit-o anul acesta. Locația se află destul de central și partea faină pe lângă design-ul interior care te trimite direct în Creta, este terasa amenajată cu tot felul de plante, oferindu-ți liniștea perfectă pentru un prânz într-o capitală destul de aglomerată.

După ce m-am așezat la masă m-a lăsat plăcut surprins faptul că totul era scris pe o foaie A4, scoasă frumos la imprimantă, și pixul cu care trebuia să bifezi ce dorești de mâncare. Acest mod de a lua comanda este destul de smart, pentru că de foarte multe ori ospătarii uită ce-ți dorești din cauza aglomerației.

Având în vedere că voiam să încerc cât mai multe preparate, am ales niște crochete din tzuchini, bruschete cu vânătă și brânză feta ca starter, iar la main dishes un giros de porc și o vânătă în sos de roșii, feta și cuș cuș. Crochetele au venit acompaniate de un sos tzatziki care m-a dat pe spate la cât de bun a fost. Mi-a plăcut foarte mult că nu au pus foarte mult usturoi în acest sos și că i-au dat o notă fresh cu niște frunze de mărar.

„Bruschetele” erau făcute din pâinică grecească, stil turtă, iar pe această pâine erau puse felii subțiri din vânătă, ulei de măsline, feta și oregano. Per total combinația este reușită, iar ceea ce m-a dus în pragul fericirii a fost brânza feta, de o cremozitate inegalabilă.

Ulterior au venit și main dishes-urile care mi-au făcut pielea de găină la cât au fost de interesante, chiar dacă erau niște preparate destul de simple. Nu vă pot spune mai multe pentru că vă las să urmăriți noul episod. Totul a costat în jurul a 130 de lei, și tot ce pot zice este că A MERITAT FIECARE BĂNUȚ.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră.

🟢 SITE: https://restorandvoriste.rs/
🔵 FACEBOOK: https://www.facebook.com/RestoranDvoriste/