Ce Târguri de Mărţişor au loc de 1 Martie 2019: Muzeul Ţăranului Român + alte locaţii

0
2686

Primăvara este aici, cel puţin în calendare, nu că afară vremea ar arăta prea rău. Prima zi de martie este dedicată Mărţişorului, de fapt întreaga săptămână ce urmează stă sub semnul acestei tradiţii. Ca atare o sumedenie de târguri de Mărţişor vor împânzi ţara. Avem mai jos câteva care merită vizitate.

Târg de Mărţişor 2019 la Muzeul Satului, Bucureşti

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează până pe 8 martie 2019, de luni până duminică Târgul de Martişor. Acolo se vor afla meşteri populari, dar şi artişti plastici, care îşi vor expune operele, mărtişoare artizanale. Vor avea loc şi ateliere de confecţionat mărtişoare.

Târg de Mărţişor la Muzeul Ţăranului

Acesta este unul dintre cele mai longevive târguri de Mărţişor din ţară, având o tradiţie de peste 15 ani la Muzeul Ţăranului. Târgul a început pe 27 februarie şi ţine până pe 3 martie, având loc între orele 10 şi 18. Există şi o latură gastronomică aici, cu turtă dulce, prăjituri de casă, cozonaci şi tot felul de bunătăţi din Bucovina, Baia Mare sau Buzău. Ceaiuri şi plante medicinale, dar şi dulceţuri se vor afla expuse acolo. Biletul de intrare este de 4 lei întreg şi 2 lei pentru studenţi, pensionari şi elevi.

Târg de Mărţişor 2019 Unirea

Magazinul Unirea Shopping Center din Bucureşti include un târg de Mărţişoare pentru orice buget, până pe 10 martie 2019. Acolo se vor găsi flori, prăjituri, produse artizanale şi totul are loc la etajul 4 al clădirii, în zona food court.

Târg de Mărţişor 2019 în Parcul IOR

Parcul IOR din Bucureşti găzduieşte din nou un târg dedicat celor pasionaţi de produse hand made. Începe pe 1 martie şi se termină pe 3 martie, având loc lângă Biserica Maramureşeană şi patinoar, acolo unde fusese amplasat bradul de Crăciun. Totul ţine între orele 10:00 şi 20:00.

Târg de Mărţişor Iaşi: „Mărţişor – simbol şi tradiţie”

La Iaşi are loc un veritabil festival al Mărţişoarelor, care ţine până pe 3 martie. Este organizat de „ART-Meşteşugurile Prutului”, în Piaţa Unirii din Iaşi. 30 de meşteri populari se vor afla acolo, aducând produse hand made, dulciuri, mărtişoare şi podoabe. Cei mici vor avea la dispoziţie ateliere, în care vor învăţa cum să facă propriile mărtişoare.

Veţi afla mai multe şi despre istoricul şi legendele legate de această tradiţie

Târg de Mărţişor 2019 în Călăraşi

Şi Călăraşiul a pregătit ceva special de 1 martie, iar până pe 8 martie 30 de comercianţi îşi vor vinde produsele artizanale în aceeaşi locaţie ca anii trecuţi.

Târg de Mărţişor 2019 în Timişoara

La Timişoara trecem la numere ceva mai mari, cu mai bine de 50 de meşteri prezenţi la parterul, demisolul şi etajul Iulius Mall Timişoara. Veţi găsi acolo până pe 3 februarie mărtişoare, podoabe din argint, piele, mărgele, ceramică, flori uscate şi o sumedenie de aranjamente florale. Are loc în acelaşi timp şi un târg de antichităţi la parterul Iulius Mall, iar acolo se vor afla piese de mobilier, numismatică, timbre, argintărie şi ceasuri.

Mărţişor cu Dor

La Baia Mare are loc Mărţişor cu Dor, târg de mărtişoare şi cadouri româneşti de 8 martie. Se desfăşoară la Biblioteca Judeţeană Petru Dulfu. Vor avea loc ateliere şi expoziţii, dar şi prezentări legate de istoricul sărbătorii. În ultimele zile au avut loc şi degustări de miere şi judecând după pagina de Facebook a evenimentului, au unele dintre cele mai drăguţe broşe cu pisici pe care le-am văzut vreodată.

Sursa foto