Cea mai scumpă îngheţată din lume costă 1500 de dolari şi are fulgi de aur şi argint

0
4836

Dacă vi se părea scumpă îngheţata bio, organică şi eco, staţi să vedeţi cât costă această îngheţată de la un hotel din New York. E vorba despre o îngheţată cu fulgi de vanilie şi foiţă de aur, care costă 1500 de dolari.

Poartă numele de „Bear Extraordinaire” şi vine cu garnitură de trufe negre şi sos de şampanie. Totul este acoperit cu ciocolată albă şi se găseşte în meniul unui hotel de lux din Manhattan. Pentru că nu se poate fără un plating pe măsură, îngheţata vine într-un pahar din porţelan cu capac din cristal în formă de urs. Toate acestea pot fi păstrate ca suvenir de către clienţi.

De fapt plăteşti extra pentru vasele în care vine desertul, pentru că fără ele avem de-a face cu un preparat de câteva sute de dolari. Se pare că restaurantul hotelului respectiv a primit deja o mulţime de comenzi pentru această îngheţată. Dar hei, într-o lume în care avem somelieri de apă şi se face degustare la apă de 100.000 de dolari, vă mai miră ceva?

Am aflat şi hotelul despre care e vorba, pe numele său Baccarat Hotel New York. La bază se află o îngheţată făcută în casă, din vanilie, cu vanilie importată direct din Magadascar. Totul este suprapus peste 3 grame de trufe negre, apoi ciocolată neagră Manjari cu 64% cacao şi totul acoperit cu o „cochilie” de ciocolată albă, pictată manual cu unt de cacao.

Deasupra chef-ul patiser Rosario Wakabayashi a adăugat sos de hibiscus şi şampanie şi merengue de citrice. Ca decoraţiune avem fluturaşi fondanţi, din zahăr ars şi frunzuliţe de aur şi argint. Ce putem să mai spunem decât #opulenţă şi un desert demn de Floyd Mayweather.

Sursa foto