Ceaun Borsec Festival reuneşte ciclismul, muzica bună şi mâncarea la ceaun de pe 13 iulie

1
2166

Cine vrea o alternativă la Street Food Festival poate încerca Ceaun Borsec Festival 2018, care începe pe 13 iulie şi ţine până pe 15 iulie, având loc deci weekendul viitor. Aşa cum arată şi numele, se desfăşoară la Borsec şi aflaţi mai jos detalii despre activităţi şi invitaţii muzicali.

Va include şi etapa Borsec Ciclism, o serie de ture cu bicicleta pe un traseu spectaculos ca relief şi peisaj. Are 6 kilometri şi se desfăşoară pe drumul de centură al staţiunii Borsec. Primăria oraşului va inchide pe durata festivalului centrul oraşului, aşa ca amatorii sportului au şansa de a îşi face de cap în voie. Cei de la Pegas România contribuie la acest eveniment, punând la bătaie cele mai noi mountain bike-uri.

Invitat special va fi Eduard Novak, cunoscut pentru talentul său în ale sportului pe 2 roţi. La eveniment va concerta formaţia Timpuri Noi, pe Pârtia Borsec, iar intrarea este liberă. Ceaun Borsec Festival este un proiect iniţiat de către Asociaţia Secvenţe şi Papa la Sanyi, local care are multe locaţii prin ţară, inclusiv în Vamă Veche sau la Cluj.

Scopul este de a scoate în evidenţă potenţialul turistic al oraşului Borsec. Festivalul promovează preparatele culinare locale şi include spectacole, demonstraţii, ateliere de dans şi muzică tradiţională maghiară, românească sau roma. Va fi inclus şi un târg de produse tradiţionale şi handmade, atelier de meşteşuguri şi numere muzicale ale lui Nikola Parov, Herczku Agnes, dar şi Bosquito, Mircea Vintilă şi Fanfara Transilvania.

Cât despre mâncare, ceaunul va fi în prim plan, cu peste 10 gospodine şi bucătari din zonă înscrişi la un concurs de preparate tradiţionale. Se va găti gulaş de vită, paprikaş de curcan cu gălbiori, raţă, pui, hribi şi berbecuţ.

Sursa foto