China a creat porcul de jumătate de tonă pe fondul unei crize severe de carne

0
938

China e într-o cursă tehnologică cu SUA şi pe lângă echipament 5G şi AI, mai exportă şi o cantitate uriaşă de produse agricole. Simte nevoia să pluseze totuşi faţă de vestici şi mai nou crește porci de mărimea urșilor polari.

Porcii crescuți special ajung să cântărească chiar şi 500 de kilograme, iar un astfel de animal se poate vinde şi la suma de 1399 dolari. Suma reprezintă de 3 ori veniturile unei familii din Nanning, locul unde se află ferma unde a apărut un astfel de grohăitor. Proprietarul fermei se numeşte Pang Cong şi este mândru de creaţia sa. China este cea mai mare consumatoare de carne de porc de pe glob, încă o justificare pentru această abominaţie.

Deja erau mişcări în provincia Jilin din nord estul Chinei să se crească porcii până la 200 de kilograme, faţă de normalul de 125 de kilograme, dar 500 deja sună SF. Practica nu e limitată doar la fermele mici, ci se regăseşte şi la marii producători. Cel mai mare fermier de porci din China, Wens Foodstuffs Group Co încearcă să crească greutatea medie a porcilor cu cel puţin 14%.

Deja simplul fapt că porcii „industriali” au ajuns de la 110 la 140 de kilograme a crescut profitul cu 30%. Problema e că animalele sunt expuse la gripa porcină, care a decimat deja populaţia porcină din China. Gurile rele zic că în ultimii ani China a pierdut 50% din porci din cauza bolii. Astfel au crescut preţurile la carne de suină, iar guvernul a oferit fermierilor susţinere şi programe speciale de creştere.

Preţurile la vânzarea angro au crescut cu peste 70% în acest an, iar inventarul a picat cu 39% în august faţă de 2018. 2019 se încheie în China cu o lipsă de 10 milioane de tone de carne de porc, ce trebuie suplinită prin import sau mamuţi de genul. Nici nu vrem să ne gândim la consecinţele asupra sănătăţii dacă e vorba cumva și de manipulare genetică..