Asociaţia Cafelei de Specialitate are un nou preşedinte începând din 2020 şi anume pe Christina Meinl. Aceasta şi-a început activitatea în cadrul Asociaţiei de la 1 ianuarie 2020, împreună cu 6 membri noi din consiliul de administraţie.
Christina Meinl era cunoscută drept şef al secţiunii Inovaţie în cadrul Julius Meinl Coffee Group, iar acum este preşedinte al SCA (Asociaţia Cafelei de Specialitate). Christina este moştenitoarea grupului austriac Julius Meinl, cunoscut pentru produsele sale pe bază de cafea. De 7 ani activează în departamentul de inovaţie, iar de sub bagheta sa au ieşit conceptul de cafea de ultimă generaţie 1862 Premium, plus cafeaua artizanală Julius Meinl The Originals.
Având noua postură la Asociaţia Cafelei de Specialitate, Christina Meinl şi-a propus să extindă reţeaua globală care sprijină comunităţile locale de producători şi distribuitori de cafea. În plus vrea să crească şi diversitatea organizaţiei pe care o conduce. Ce înseamnă totuşi „cafea de specialitate”? Termenul apărea pentru prima oară în 1974, într-un articol din „Tea & Cofee Trade Journal”. Făcea referire la boabele de cafea cu cel mai bun gust, generate de microclimatele speciale de pe glob.
Îşi trage seva din „mâncarea de specialitate”, adică acele preparate produse în cantităţi mici, din ingrediente de foarte bună calitate. Evaluatori licenţiaţi pot certifica o cafea drept fiind de specialitate, oferind şi certificare specială pentru ea „Q Certificate”).
SCA este o organizaţie globală, care are rolul de a populariza şi dezvolta cafeaua de specialitate la nivel global. A fost fondată în 2017, prin fuziunea Asociaţiilor de Cafea de Specialitate din America şi Europa şi are 14.000 de membri. Se ocupă cu educaţie, evenimente, cercetare şi dezvoltarea cafelei premium.