Cine este câştigătorul Chefi la Cuţite sezonul 7, Alex Comerzan

1
19861

Marţi, pe 17 decembrie sezonul 7 al emisiunii „Chefi la Cuţite” şi-a desemnat câştigătorul, iar numele său este Alexandru Comerzan. Tânărul de 31 de ani vine din Republica Moldova, a făcut parte din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu şi avem mai multe detalii despre CV-ul său mai jos.

Marele câştigător „Chefi la Cuţite” a plecat acasă cu premiul de 30.000 de euro. Bătălia a fost dură în finală, iar Alexandru Comerzan a concurat cu Bobby şi Alex din echipa lui Sorin Bontea. Chef Florin Dumitrescu nu a avut om în finală pentru al doilea sezon la rând. Pentru finală a fost adus un juriu format din 11 dintre cei mai buni bucătari din ţara noastră. Alexandru Comerzan pornise lansat încă din preselecţii, când a primit cuţitul de aur.

Chef Scărlătescu a fost foarte emoţionat de victorie, mai ales că este a doua pentru el în cele 7 sezoane ale emisiunii. Alexandru provine din Chişinău, unde a lucrat la un resturant ca bucătar şef. Are un CV bogat totuşi, fiind stabilit în Italia 14 ani, unde a urmat şcoala profesională de bucătari. În ciuda talentului său, Alexandru are o personalitate ceva mai dură şi a declarat chiar că i se spune „Stalin” prin bucătarii pentru comportamentul său.

În ciuda victoriei de la Chefi la Cuţite, Alex s-a întors în bucătăria restaurantului din Chişinău unde lucrează în continuare. Finala sezonului 7 a fost urmărită de către 2.3 milioane de persoane, o audienţă record pentru emisiune.

În finală, cei 3 concurenţi au avut de preparat un starter, main course şi un desert. Iată câteva dintre preparatele concurenţilor:

  • texturi de sfeclă cu mousse de brânză de capră
  • bisque de homar cu piure de mazăre
  • cod negru cu sos miso-mirin, cu bok choy şi piure de topinambur
  • carrot cake descompus cu mousse de morcov şi cremă de brânză
  • mousse de ciocolată neagră glazurat cu piure de mango, ghimbir, kranz din alune şi zahăr cu o spumă de mentă