Concurs de mâncat ardei iuţi la Timişoara pe 27 octombrie la D’Arc Timiş

0
1557

Dacă sunteţi ca mine şi savuraţi clipurile canalului YouTube „First We Feast”, cu celebrităţi care mănâncă aripioare ultra picante, atunci vă va interesa să aflaţi că avem o explozie Scoville şi pe plan local. Se numeşte Chilli Eating Contest şi are loc la Timişoara pe 27 octombrie. Avem detalii mai jos.

După cum indică şi numele, e vorba despre un concurs de mâncat ardei iuţi, doar pentru cei cu tărie de papile. Se desfăşoară în Piaţa Unirii Numărul 5 la D’arc Timişoara, organizat de 248chili. Este a doua ediţie de acest gen şi are mai multe runde, pe parcursul cărora concurenţii se confruntă cu ardei tot mai iuţi. La final rămâne doar unul singur, ca într-un soi de Battle Royale.

Primul înscris pe listă este chiar câştigătorul de anul trecut, Beniamin-Adrian Colceriu, care a promis că îşi va apăra „centura”. 12 soiuri de ardei sunt puse la bătaie, în 12 runde, fiecare mai iute decât cel precedent. Ardeii se vor consuma cruzi, până la codiţă. Se începe uşor, de la un Jalapeno de 2500-5000 de Scoville, se trece prin Cherry Bomb şi Lemon drop, cu o oprire la Cayenne Red prin runda 5.

Lucrurile devin hardcore în runda 8 cu un Habanero Orange şi nebuneşti de la Habanero Chocolate în runda 10. Marele test este cel cu Carolina Reaper, de 1.569.300 SHU în medie. Trebuie neapărat să mesteci pentru a te califica, nu doar să înghiţi. Concurenţii au în faţă un pahar cu lapte, în cazul în care vor să renunţe şi nu mai suportă usturimea. Dacă beau din el ies din concurs, evident.

Înscrierile se fac exclusiv pe Facebook aici, iar locurile sunt limitate la 30. Marele premiu este încă un mister, dar locul 3 ia un voucher de 100 lei din partea La Pizza Napoletana, în vreme ce locul 2 are un mega pack de 24 de beri de la Bereta TM, bere craft locală. Ultima fată rămasă în concurs primeşte şi un voucher de 50 de lei consumaţie la bar de la D’Arc.