McDonald’s România testează alternative la paiele din plastic în 7 restaurante ale sale

0
1248

După KFC România, acum şi McDonald’s România testează alternative la paiele din plastic, folosite la paharele sale de băuturi răcoritoare. Programul pilot a fost demarat în 7 restaurante din ţara noastră şi face parte din angajamentul McDonald’s de a îmbunătăţi sustenabilitatea ambalajelor sale.

Trăim pe o planetă acoperită de plastic şi deja peştii marini şi oceani cu plastic în stomac au devenit o normalitate, din păcate. Am observat că sticlele de apă plată şi suc sunt tot mai subţiri, avem pungi la magazin din materiale textile sau plastic reciclat şi lucrurile se mişcă în direcţia bună. McDonald’s se aliniază acestui trend care ca salva planeta.

McDonald’s România a anunţat că le va oferi clienţilor săi paie doar la cerere în 4 dintre restaurantele din Bucureşti. În alte 3 restaurante a introdus deja paie din hârtie. Va fi urmărită reacţia consumatorilor, dar şi efectele asupra mediului înconjurător. Lanţul american de fast food are dorinţa ca 100% din ambalajele sale să fie din surse regenerabile, reciclate sau certificate până în 2025.

Între timp la nivel internaţional Mc testează şi alte variante, precum alternative la plastic şi capace speciale ce nu necesită paie. Până la final de an clienţii McDonald’s vor primi paie doar al cerere în restaurantele din America House, Park Lake Mall, Berceni Selgros şi Ploieşti Nord. Paiele de hârtie sunt disponibile în restaurantele Barbu Văcărescu, Plaza Mall şi Piaţa Romană.