Cozi uriaşe la restaurantele McDonald’s din Rusia, după ce lanţul american a anunţat că îşi închide porţile temporar

0
883

Scene preluate parcă din anul 1990 (deschiderea primului McDo in Rusia) au avut loc în Rusia în ultimele 48 de ore, când mii de oameni s-au înghesuit la restaurantele McDonald’s din Rusia pentru a gusta pentru ultima oară un Big Mac. Motivul? McDonald’s boicotează piaţa rusă din cauza invaziei Ucrainei şi îşi închide temporar restaurantele din această ţară.

Ruşii au luat cu asalt cele 850 de restaurante, simţind acel FOMO şi presiunea închiderii. Partea bună e că McDo va continua să plătească angajaţii sutelor de restaurante pe durata acestui boicot. Cozi similare s-au văzut şi la magazinele IKEA, care la rândul lor boicotează Rusia oprind activitatea. Important de precizat e faptul că McDo are 62.000 de angajaţi în această ţară.

Rusia devine în această lună ca în perioada sovietică şi după ce a rămas fără McDonald’s, rămâne şi fără Coca-Cola, Pepsi şi Starbucks. Toate şi-au suspendat activităţile din ţara estică. În cazul Starbucks vorbim despre cel puţin 100 de cafenele, operate în regim de franciză de compania Alshaya Group. Sunt şi 2000 de parteneri din Rusia care depind de Starbucks pentru a îşi putea desfăşura activitatea.

Trebuie spus că deşi Pepsi îşi suspendă vânzarea brandurilor proprii şi investiţiile, dar şi reclamele în Rusia, va continua să vândă produse esenţiale precum lapte, produse din lactate şi hrană pentru copii în această ţară.