D’ale Porcului, festival concurs cu cea mai bună pălincă începe la Oradea pe 12 martie

0
691

Cu restricţiile ridicate vom începe să vedem tot mai multe evenimente de tip Street Food Festival în perioada următoare. Printre ele se numără şi D’Ale Porcului, un festival concurs, care începe la Oradea pe 12 martie. Se lasă cu degustare de pălincă şi toroş, dar şi întreceri între meşteri bucătari.

Acest festival-concurs a ajuns la ediţia cu numărul VIII şi dechide sezonul petrecerilor în aer liber din anul 2022, în Bihor. Avem de-a face cu un concurs de preparare tradiţională a porcului, unde se vor duela comunele din judeţ şi invitatele lor. Evenimentul are loc sâmbăta, pe 12 martie, în parcarea ERA Shopping Park Oradea şi va fi continuat pe 13 martie cu un târg de produse locale, alimentare şi non alimentare „FAIN DIN BIHOR”. Nu există restricţii pentru accesul la evenimente.

Pentru concursul D’ale Porcului se asigură o masă, 2 laviţe, 2 paleţi, un porc de 100 kilograme, 15 kilograme de pâine, acces la apă potabilă şi curent electric, dar şi butelii de aragaz. Sunt şi farfurii şi tacâmuri de unică folosinţă, dar şi şerveţele. Pentru concursul de pălincă, fiecare echipă trebuie să vină cu propriul produs, în cantitate de minim 2 x 1 litru. Juriul este format din bucătari profesionişti, sub coordonarea Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) din România.

Iată şi premiile ce vor fi acordate:

  • Cea mai bună pălincă
  • Cei mai buni cârnaţi
  • Cei mai buni caltaboşi
  • Cel mai bun toroş
  • Cel mai bun produs special
  • Premiul de popularitate – cele mai multe tichete
  • Premii speciale
  • Marele premiu (I, II, III)

Programul începe de la ora 8 dimineaţa sâmbăta, pe 12 martie, cu o degustare de pălincă şi concurs. Toroşul se degusta de la 11:30, iar cârnaţii de la 12:30, alături de caltaboşi. De la 13:30 se degustă preparate locale şi speciale, iar apoi au loc demonstraţii de artă culinară. Duminică, pe 13 martie are loc între orele 09:00 şi 18:00 târgul de produse locale.

Sursa foto