Crama Liliac a lansat Cuvee Antonia, cel mai tânăr vin al cramei

0
390

Crama Liliac anunţă lansarea unui nou vin, Cuvee Antonia, un cupaj din 4 soiuri de struguri: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Neuburger şi Muscat Ottonel. Crama a produs în 2024 25.000 de sticle din noul sortiment, iar mai multe detalii aflaţi mai jos.

Acest vin s-a născut în Transilvania şi este inspirat de numele Antoniei Beck, nepoata fondatorului Cramei Liliac. Această cramă provine din Batoş, judeţul Mureş şi păstrează tânăr spiritul transilvănean prin vinurile sale. Cuvee Antonia reprezintă o simbioză ideală între terroir-ul distinct şi tehnica modernă, practic e un soi de vin nou din lumea veche.

Strugurii sunt culeşi manual şi prelucraţi cu aceeaşi grijă cu care au vegheaţi până să ajungă la maturare. Iată şi proporţiile cupajului pentru cele 4 soiuri de struguri:

  • Chardonnay (55%)
  • Sauvignon Blanc (25%)
  • Neuburger (16%)
  • Muscat Ottonel (4%)

Rezultatul este un vin echilibrat, cu arome pronunţate şi gust plăcut, fructat. Are arome intense de mere şi pere coapte, piersici, fructe exotice, banane, mango şi eucalipt. Ghislain Moritz, Head of Production la Liliac declară că avem de-a face cu un vin expresiv, floral, mineral, cu o fructuozitate specifică terroir-ului de la Lechinţa.

Cuvee Antonia este primul sortiment nou al cramei sosit după investiţia de la Liliac de anul trecut, de 3.4 milioane de euro. Astfel s-a mărit capacitatea de producţie la 600.000 de sticle pe an.