Crama Liliac lansează primul său vin spumant, Sparkling by Liliac

0
1419

Un nou vin spumant local a debutat în această săptămână, Sparkling by Liliac. Acesta este produs prin metoda tradiţională (methode champagnaise), pe bază de Fetească Albă şi Chardonnay.

Producţia se face după ce vinul este ţinut 30 de luni pe drojdie. Veţi putea deguta noul produs în magazinele specializate şi restaurante de luna viitoare. Amb Wine Company, firmă care face parte din consorţiul austriac amb Holding şi este fondatorul cramei Liliac. A avut o cifră de afaceri de 1.6 milioane de euro în 2017, faţă de 1.2 milioane de euro în anul anterior.

Ţinta pentru 2018 este o cifră de afaceri de 1.75 milioane de euro pentru amb Wine. În acest moment crama produce peste 300.000 de litri de vin în rezervoare de inox şi 150 de butoaie din lemn de stejar transilvănean. Crama Liliac se află în regiunea Batos, Târgu Mureş. Businessul a fost finalizat în 2015 şi a implicat o investiţie de 10 milioane de euro.

Crama Liliac îşi vinde vinurile în proporţie de 80% industriei HoReCa, având produsele listate în peste 700 de restaurante, inclusiv în Capitală, Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu. Amb Wine Company exportă 10% din totalul producţiei în Austria, UK, Germania, Polonia sau Belgia.

Sursa foto