Cramele Recaș lansează noua gama IMplicit, destinată HoReCa

0
283

Crama de vinuri Recaș, cel mai mare producător de vinuri din România, conform cifrei de afaceri a anunţat extinderea portofoliului sau cu o gamă nouă, poziţionată în segmentul mediu de preţ. E destinată segmentului HoReCa şi se numeşte IMplicit.

Acest nume a fost ales pentru subtilitate şi elegantă şi sugerează că aromele şi notele vinurilor sunt dezvăluite treptat şi discret. Astfel, fiecare persoană îşi poate construi propria experienţă a degustării. Numele face apel la subtilitatea gustului şi oferă un indiciu cu privire la calitatea sa. Cramele Recaș au o istorie bogată, datând de la anul 1447 clar, ca atestare a viilor de la Recas mai precis.

Gama nouă include 3 sortimente de vin alb sec: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, un vin roze şi două sortimente de vin roşu (Merlot şi Feteasca Neagră). Fiecare sortiment vine cu propria personalitate, evidenţiata prin diferite emoţii, trariri sau experienţe sociale. E vorba despre relaxare, visare, inspiraţie, răsfăţ, provocare.

IMplicit este o gamă de vinuri dedicată lumii gastronomice – menită să poată acompania o multitudine de preparate culinare clasice sau moderne. Vinurile IMplicit sunt definite de o structură impozantă (bazată pe aciditate la vinurile albe și pe taninuri bine extrase la vinurile roșii), menită să echilibreze sau să însoțească experiența culinară.

Cramele Recaș este unul dintre cei mai mari și renumiți producători de vin din România. Situate în zona viticolă Recaș, în județul Timiș, Cramele Recaș au o istorie îndelungată, cu tradiție viticolă care datează de câteva secole. Însă, în formă modernă și industrializată, cramele au început să se dezvolte semnificativ după anii 1990, odată cu privatizarea acestora și investițiile masive în modernizarea tehnologiei și a proceselor de vinificație.

Zona viticolă Recaș beneficiază de un climat favorabil pentru cultura viței de vie, cu soluri fertile și condiții climatice prielnice, ce permit obținerea unor vinuri de calitate superioară. Podgoriile se întind pe sute de hectare, fiind cultivate diverse soiuri de struguri, atât autohtone, cât și internaționale.

Cramele Recaș cultivă o gamă variată de soiuri de struguri. Printre soiurile autohtone se numără Fetească Neagră, Fetească Regală, și Tămâioasă Românească, iar dintre cele internaționale se cultivă Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc și Pinot Noir.