Cramele Recaş pornesc expoziţia interactivă „Bufetul Simţurilor” la Timişoara

0
646

Cramele Recaş se numără printre partenerii oficiali ai proiectului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023 şi continuă iniţiativele pentru susţinerea culturii. Cea mai nouă implică promovarea culturii, turismului şi vinului românesc prin lansarea „Bufetului Simţurilor”, o expoziţie interactivă a elementelor care definesc experienţa de degustare a vinului.

Este o experienţă multi senzorială, care îl implică pe cel vizual, olfactiv şi gustativ. Proiectul a ajuns de la idee la implementare mulţumită lui Narcis Georgiu, reprezentant la celei de-a două generaţii de acţionari de la Cramele Recaş, având o vastă experienţă de sommelier, certificată prin distincţii în Franţa, la Paris şi în SUA.

„Bufetul Simţurilor” este un proiect derulat în premieră pentru Timişoara în incinta Cazarmei U, una dintre clădirile cu importanţă istorică şi culturală din zona Banatului. A fost recent restaurată şi transformată în spaţiu expoziţional de 10.000 de metri pătraţi, cu ocazia Timişoara 2023. Expoziţia este deschisă publicului până pe 30 noiembrie 2023.

Programul de vizitare este de miercuri până duminică, de la ora 13:00 la ora 20:00. Proiectul explorează importanta degustări vinului ca experienţă senzorială. Oferă participanţilor posibilitatea de a îşi folosi simţul olfactiv pentru a descoperi arome de vin roşu, alb şi roze. În plus vor putea recunoaşte potenţiale defecte ale vinului, ele fiind recunoscute şi de consumator.

Textura vinului este reprezentată prin forme şi materiale, iar paleta de culori a vinurilor lumii e reprezentată în mod inedit. Avem parte şi de explicaţii documentate imprimate pe zona centrală a mesei şi un joc care se poate accesa prin cod QR. El va contoriza numărul de arome corect identificate de fiecare vizitator în parte.