Degustăm cu Denis la Hard Rock Cafe 🍖 aripioare de pui Buffalo și un 🍔 Burger cu dichis 😋

0
570

Am ajuns în București și a trebuit să fac un scurt research cu cele mai faine localuri iar printre ele mi-a ieșit în cale Hard Rock Cafe, așa că am zis să încerc. M-a impresionat interiorul pentru că aveau tot felul de obiecte primite de la diverși artiști internaționali, dar să lăsăm asta deoparte pentru că pe mine cel mai mult mă interesează mâncarea. Mi-am comandat o porție de aripioare buffalo, care s-au prezentat cu nişte batonașe de apio (țelină), morcov și un sos de blue cheese, iar la main course am încercat un burger „Local legendary bulivar burger” care a fost peste așteptările mele. Vă las să vizualizați acest episod, lasă un comentariu dacă îți place ceea ce fac și nu uita să te abonezi.

Atmosfera

Cei de la Hard Rock Cafe sunt renumiţi pentru obiectele pe care le afişează pe pereţi şi tavan, inclusiv jachete ale unor artişti ca Bono, chitara-bas a unui membru Motley Crue, instrumentele şi costumul lui Prince. Tavanul e decorat cu tobe, iar în fundal rulează hituri hard rock, heavy metal, indie şi alte genuri. Pe ecrane vedem videoclipuri ale marilor trupe şi atmosfera e una de hard rock. La intrare găsiţi şi un magazin cu tricouri şi alte cadouri pe care le cumpăra de obicei turiştii şi colecţionarii.

Locaţia este aerisita, are o terasă generoasă, mult lemn pe poliţe, mese şi scaune şi canapele mari tapiţate cu piele. Barul este în centru şi e mereu animat. Era să uit să vă spun că e şi o scenă pe care cânta nume ca Delia, Smiley, mari folkişti, Cargo, dar şi artişti internaţionali.

Băutură

Băutura e pusă prima în meniu şi include cocktailuri arătoase, cu cireaşă în vârf, cu fructul pasiunii şi curacao. Pentru 55 de lei în plus primeşti şi un pahar suvenir. Am ales un Guinness large şi apoi am trecut la mâncare. Berea Guinness a venit într-un pahar cu branding Hard Rock Cafe. E o bere amăruie şi vestea bună e ca un pahar de Guiness are doar 190 de calorii, deci mai puţin decât un suc de mere sau unul carbogazos.

Mâncare

Am avut o listă mare de startere şi mi-a fost greu să mă decid, dar am ales Wings, adică aripioare de pui rumenite şi acoperite cu sos clasic Buffalo sau barbecue, servite cu beţişoare de morcovi, ţelina verde şi dressing blue cheese. 38 de lei şi 460 de grame.

Legumele sunt tăiate frumos, egal, cu tije de ţelina şi bucăţi dolofane de morcov. Aripioarele au fost băgate la cuptor mi se pare şi au un sos buffalo pe ele, care apropo e uşor de făcut şi foarte bun. Dacă îţi place mâncarea picantă clar trebuie să le încerci. Cred că au şi puţin soia, fiind destul de sărate. Sunt clar făcute la cuptor şi ce pot să vă zic e că se simte şi sosul Worcestershire, care baza sosului de Buffalo şi din ce ştiu e folosit şi la cocktailul Bloody Mary.

Carnea se ia foarte uşor de pe os, e foarte fragedă şi corect gătită. Am încercat şi sosul blue cheese cu ţelina apio şi a fost senzaţional. Sosul aceasta de gorgonzola este dulceag şi aftertaste-ul este gustul acela specific de brânză cu mucegai. Merge mult mai bine cu morcov decât cu ţelina apio.

Dacă vreţi să ştiţi cu se face sosul buffalo, e unul pe bază de ketchup făcut în casă (roşii, zahăr, oţet), Worcestershire, ardei iute şi unt. Aripioare la cuptor, sos şi viaţa e bună!

Nu puteam să nu vin la Hard Rock Cafe fără să încerc şi un burger, pentru că am înţeles că burgerii de la acest restaurant sunt cu adevărat legendari şi epici. Am ales un Local Legendary Bulivar Burger. Nu ştiu dacă ştiaţi, dar Hard Rock Cafe alege ca în fiecare ţară în care deschide un restaurant să creeze şi preparate cu inspiraţie locală. Uneori aduc şi la noi preparate din acelea rare din altă ţară, precum Grecia, India sau Mexic.

Ei bine acest burger cu influenţe româneşti este un steak burger de fapt, din carne proaspătă de vită Angus, cu dulcea din ceapă şi bacon stropită cu Feteasca Neagră. Avem şi murături, sos de maioneză cu usturoi (cum altfel?), peste care se adăugă un ou rumenit şi sos de brânză de la Praid. Se serveşte cu sos de usturoi şi costă 55 de lei.

Rezultatul arată fabulos, cu un ou făcut perfect, sub care se afla dulceaţă de ceapă şi bacon. Avem o chiftea de vită pe care am cerut-o medie, plus salată de murături, salată verde şi maioneză. Am primit şi un sos misterios, o maioneză foarte light cu un condiment aparte, pe lângă usturoi. Totul este servit pe o hârtie cu motiv tradiţional românesc, cum găsim pe covoarele de pe pereţi de la ţară.

Că garnitura avem cartofi cu bacon, ceapă verde şi cheddar. Burgerul este unul de dimensiuni generoase, pe care l-am mâncat cu mâna. Chiflă e foarte pufoasă şi burgerul e foarte zemos. Carnea e chiar mediu făcută, iar la dulceaţă cu ceapă chiar am simţit Feteasca din belşug. Am descoperit şi sosul secret al casei: e din brânză Praid, iar combinaţia cu oul, cu acel gălbenuş şi castraveţi muraţi, totul devine orgasmic.

Carnea este una de calitate, cu aromă intensă specifică Black Angus-ului. Are un roz frumos în secţiune, aşa cum se vede în video, a fost perfect gătită. Prietenii mei au avut dreptate, burgerul e senzaţional. Cartofii arată foarte bine, iar sosul cheddar e închegat, aşa că trebuie să iei mai mulţi deodată. Combinaţia e una clasică, cu bacon crocant, sos cheddar, totul clasic şi bun, nu ai cum să dai greş. Cui nu îi place baconul prăjit şi sosul cheddar? Am avut şi un extra sos lângă pentru cartofi, unul misterios, uşor picant, aromat. E unul dintre cele mai bune sosuri încercate de mine vreodată.

Verdict

Aripioarele primesc nota 8. Au fost puţin prea sărate pentru gustul meu şi parcă aş fi vrut să fie o idee mai crocante. Au fost totuşi fragede şi cu un sos Buffalo corect. Burgerul e clar de nota 10, cu o îmbinare perfectă a ingredientelor şi un look de zile mari, iar sosul misterios e de nota 11 poate chiar 12, e fantastic. Şi cartofii merită notă mare sunt făcuţi corect. Dacă veniţi în Bucureşti puteţi comanda liniştiţi acest burger şi vă recomand să cereţi carnea făcută mediu.

Burgerul a fost 55 de lei, preţ corect pentru câte a avut cu el, cartofii cu bacon şi cheddar 11 lei şi aripioarele 38 de lei, berea Guinness 25 lei, pentru un total de 129 de lei. O să mai revenim clar la Hard Rock Cafe, pentru că e prea bun burgerul.

COMENZI ➡️ (Tazz)
MAPS ➡️ https://goo.gl/maps/9CEBSmC32gxxXUTW6
ADRESĂ ➡️ Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 32, București 011343
SITE ➡️ https://www.hardrockcafe.com/
FACEBOOK ➡️ https://www.facebook.com/hardrockcafebucharest
INSTAGRAM ➡️ https://www.instagram.com/hardrockcafebucharest/
MAIL ➡️ [email protected]
TELEFON ➡️ 0754 400 900

#DegustamCuDenis #HardRockCafe #Bucuresti

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239