Degustăm cu Denis la Naive tentacule de caracatiță cu sos miso, salată de alge și chipsuri de cartofi violet

0
1438

O nouă zi și o nouă degustare în capitala României, așadar am ales un restaurant care se află in punctul zero al orașului și se numește NAIVE. Mai exact îl găsesți la ultimul etaj al clădirii care găzduiește și magazinul București, iar de când intrii în local ești lovit de un vibe exotic care îți i-a ochii din prima clipa.

Meniul în mare parte este tradițional reinterpretat dar marea surpriză a fost că aveau și un meniu mai restrâns cu preparate de sezon, așa că am ales unul din acele preparate, mai exact „Tentacule de caracatiță cu sos miso, salată de alge și chipsuri de cartofi violet”.

Preparatul per total a fost gătit excelent, mai ales tentaculele care au fost gătite excelent, simțindu-se un gust intens de fum după fiecare îmbucătură. Încheiem aici cu povestea pentru că vă las să vizualizați cel mai nou clip de pe canal. Nu uita să lași un subscribe dacă îți plac recomandările noastre, sau de ce nu un share!

Atmosfera

Restaurantul se afla în centrul Capitalei, aproape de hotel Intercontinental şi are un design elegant, cu ferestre mari şi transparente. E deschis de muzicianul Florin Riştei, prezentator X-Factor şi se numeşte Naive şi se afla la mansarda Magazinului Bucureşti, cu al său design art deco.

Locaţia arată extraordinar, are design de bun gust şi are atât ceva interbelic, cât şi SF cum arată acel acoperiş ce duce cu gândul la un Groot din Guardians of the Galaxy Crescut mult si dotat cu o coroana uriaşă de copac. E foarte multă verdeaţă, localul e bine iluminat şi textura barului aminteşte de cea a unei scoici uriaşe. E multă tapiţerie de piele aici şi scaune bine capitonate pentru clienţi.

Îmi place la meniu că fiecare preparat are câte o poveste.

Băutură

Am primit un pahar generos de Aperol cu o coajă de portocală cu imprimeu Naive. Nu ai cum să dai greş cu aperolul. Meniul de băuturi e bogat şi include şi un cocktail cu vodka Absolut Vanilla şi Espresso, care îţi dă şi buzz şi energie. Au şi Mr Gimlet, Moscow Mule si chiar un cocktail inedit cu socată, bitter şi whiskey. Puteţi savura şi băuturi neaoşe, ţuica Bran, Vişinata Bran. Au şi multe ginuri, Tequila Olmeca, Cognac Martell şi o bere Grimbergen Blanche excelentă. Şi staţi să vedeţi meniul de vinuri! Bate spre 100 de titluri, foarte multe româneşti!

Mâncare

Restaurantul are preparate româneşti reinterpretate. Furnizorii sunt autohtoni şi găsim numai ingrediente premium. Avem şi meniu separat cu preparat de sezon. Am ales să mănânc o caracatiță cu alge de mare, emulsie de unt cu pastă miso şi chipsuri de cartofi violet. Costă 89 de lei şi mi-a stârnit interesul din tot acel meniu (destul de mic apropo).

Farfuria are un plating elegant şi vasul în sine e senzaţie, are un aer hand made. Am primit două tentacule zemoase de caracatiţă, cu un strop de sos miso lângă. Am primit şi o salată din alge cu susan. Caracatiţa e gătită corect şi partea bună e că după ce a fost fiartă a fost pusă şi pe grătar şi fumul acela i-a dat aroma. Combinaţia de sos miso sare cu algele cu susan reprezintă o reuşită pentru mine, gusturile se amestecă fabulos.

Algele sunt crocante, iar susanul îi dă o notă aparte. Avem şi chipsuri de cartofi violet, care adaugă textura crocantă preparatului. Sunt ca nişte chipsuri clasice, foarte crocante, dar sunt puţin amărui, ceea ce nu e o dramă. Când combini toate ingredientele de mai sus ele se amestecă perfect: avem dulce, acrişor, sărat, crocant, uşor afumat. Caracatiţa nu e condimentată excesiv, şi-a păstrat gustul marin autentic.

Caracatiţa a fost făcută pe grătar şi are carne foarte fragedă la interior, nu e gustoasă.

Meniul include şi ceafa de Mangaliţa, pate de Mangaliţa şi cel mai mult m-a intrigat „un ecler aparte”: un ecler sărat cu pate din păstrăv afumat, dressing din muştar de Tecuci şi caviar din lime. Vegetarienii se pot consola cu un steak de conopida, unul cremos cu unt şi ou, dar şi brânză maturată crocantă.

Verdict

Caracatiţa cu sos miso şi alge cu susan primeşte un 9.5 de la noi. Cartofii violeţi au fost amărui, dar dacă asta e singura supărare, zic că stăm bine. Poate cea mai bună caracatiţa degustată până acum, corect gătită și bine completata de algele cu susan si sosul miso. Toată nota de consumaţie a fost 132 de lei. Aperol la 31 lei şi caracatiţa 89 de lei. Bacşişul e deja inclus în preţ, cu 10% deja puşi pe nota, ceva mai rar întâlnit la noi. Atmosfera e senzaţională, e o locaţie elegantă, în inima Bucureştiului, cu un aer de penthouse deschis, decorat de un iubitor al mării şi SF-ului.

MAPS ➡️ https://g.page/naive-bucharest?share
ADRESĂ ➡️ Bulevardul Ion C. Brătianu 36, București 030167
SITE ➡️ https://www.naive.ro/
FACEBOOK ➡️ https://www.facebook.com/naive.bucharest
INSTAGRAM ➡️ https://www.instagram.com/naive.bucharest/
MAIL ➡️ [email protected]
TELEFON ➡️ 0725 550 333

#DegustamCuDenis #RestaurantNaive #Bucuresti

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239