Degustăm pizza de la Mamizza: ca la Napoli, aşa se face o pizza „de fiţe”

0
3275

Nu ştiu ce făceai tu în vara lui 2020, dar ce e drept nu prea erau multe de făcut… Eu aveam o teribilă poftă de pizza şi tot auzeam un nume care îmi gâdila simpatic urechile, „Mamizza”. Auzisem eu de Fomitza, de Stamazzancoada şi alte denumiri, dar de Mamizza nu. Pizzeria se află aproape de metroul Ştefan Cel Mare din Bucureşti şi de Stadionul Dinamo, iar eu am comandat de 3 ori până acum de la ei prin Bolt Food. Cum au fost experienţele mele aflaţi mai jos.

Livrare

Am ales livrarea prin Bolt Food, la acea vreme (iunie 2020) încă nou lansat în Bucureşti şi dacă nu mă înşel chiar prima mea comanda prin Bolt a fost la Mamizza. Mă speriase timpul de livrare de 65 de minute, dar nu a fost aşa rău. Apropo, băieţii sunt pe program mediteranean: au închis între 15:30 şi 18:00, precum cei care fac siesta. Vestea bună e că ţin deschis până pe la 23:00 apoi. Livrarea a fost şi ea o aventură: băietul ajunsese în faţa blocului şi se certa cu iubita la telefon, dar uitase telefonul conectat pe speaker şi toată strada vuia de plânsetul ei proiectat prin boxe.

A fost o livrare destul de rapidă în toate cele 3 dăţi, luând în calcul distanţa de mine (Sector 3, zona limitrofă). Pizza nu a avut timp să se răcească. Am văzut oameni nemulţumiţi la Tazz în schimb cu pizzele răsturnate în cutie.

Look

O să vă spun din start că pizza arată fix ca în poze, poate mai bine. Este extrem de fotogenică, mai ales Pizza Magdalena. Ea include un blat pufos, fior di latte, ricotta, fistic şi coajă de lămâie. Deasupra tronează o şuncă foarte subţire, dispusă ca un soi de trandafiri peste care sunt alţi mici trandafiri de spumă de brânză. Pe mulţi i-au păcălit grămăjoarele de brânză, încât ei au crezut că sunt bezele din pozele mele. Crema fragedă de brânză este acoperită cu fistic răzuit.

Am comandat şi o Pizza Salame, cu roşii, fior di latte, salam din Napoli şi busuioc. Ea nu mai arăta aşa sexy, dar îşi păstra similaritatea cu ce aveam în poză.

Mărturisesc că Madonna m-a atras prin nume şi e cea mai inedită ca look, cu un negru profund dat de acele trufe care se îmbină cu brânza şi busuiocul. Are şi mozzarella buffalo PDO şi o cocă fragedă. Poate speria necunoscătorii prin ingredientul negru profund. Pe mine m-a atras.

Sexy la privire este pizza Dolores, cu roşii napoletane, fior di latte, chorizo, guacamole şi parmezan. Grămăjoarele de guacamole abundă pe suprafaţa sa, dar trecerea timpului le transformă în mici bălţi dacă nu te mişti rapid cu mâncatul. Combinaţia coloristică e reuşită.

Mai e şi pizza Prima, care combină prosciutto crudo San Daniele, cu reducţia de portocale şi nuci. Şi ea e plăcută vizual, dar nu pot să zic că arată că în poză, pentru că nu are poză în Bolt Food. Tenta mov a acestui prosciutto arată că e ceva mai next level decât ce iei din supermarket.

Dacă e să critic ceva ar fi cutiile banale şi no name de pizza, dar apreciez că e un şervet dedesubt care absoarbe uleiul/umezeala.

Gust

Din toate cele 4 de mai sus de departe preferata mea e Magdalena. Totul e pufos la ea: carnea e subţire şi moale, plăcută la gust, norişorii de brânză se topesc în gură, coca e moale, pufoasă şi îmbibata cu brânză, fisticul alunecă perfect în ecuaţie, făcând papilele să secrete salivă. E o pufoşenie care se topeşte în gură de la prima îmbucătură la ultima. Aş comanda zilnic. Toate ingredientele sunt de calitate şi ricotta îşi găseşte loc aici, deşi e asociată mai mult cu deserturile. E o pizza dulceagă, cărnoasă, iar carnea e undeva între şunca clasică şi mortadella.

Pe locul 2 e Pizza Prima, care odată cu deschiderea cutiei de pizza m-a lovit cu o… aromă de prăjituri!? Combinaţia de nuci cu reducţie de portocale are ceva de… cozonac. Îmi place prosciutto crudo San Daniele folosit aici, mai „vânătoresc” aşa, ai spre mov ca nuanţă. Nu e aţos, nu are grăsime precum cele din comerţ, e mai cărnos şi nu e extrem de sărat. Se împacă excelent cu reducţia de portocale, dar de nuci mă puteam lipsi. Am remarcat şi că această pizza e ceva mai mică decât restul de 3 şi are margini mai groase.

Pizza cu trufe e bună, dar nu e pe gustul oricui. Trebuie să te înveţi să mănânci trufe, aşa cum susţine un prieten al meu. E posibil ca stomacul tău să nu le tolereze, să ţi se pară greţoase în cantitate mare şi aici am avut din belşug, la pizza Madonna. Nu e rea la gust, dar e sărată şi ar putea să nu se pupe cu gusturile tale clasice. Feliile sunt foarte subţiri şi destul de umede, aşa că le vei rula probabil.

Pizza Salame a fost destul de banală că gust, dar am găsit un salam de calitate aici, uşor picant şi o combinaţie de sos de roşii de calitate cu busuioc şi fior di latte. Parcă avea mai multe roşii în poză.

Am lăsat la urmă pizza Dolores, care nu ştiu dacă are legătură cu Westworld, dar e un SF mai bine rămas în imaginaţie. Guacamole nu prea are ce cauta pe pizza şi aici mi-a cam deranjat stomacul. Chorizo avem cam puţin şi nu cu un gust prea puternic. Practic guacamole acoperă tot şi e pus prea mult. Iar dacă e cald devine cam scârbos. Dacă vrei să îmi oferi o experienţă mexicană încearcă cu chorizo, cu boabe de fasole, un sos picant, poate bucăţi de nachos. Margini cam tari aici şi groase.

Înainte să vă înhămaţi la o pizză de aici şi neapolitana în general vă avertizez că ele au margini mari şi pufoase, felii foarte subţiri şi uneori o să ai senzaţia de „cocă nefăcută”. Aşa se face pizza la Napoli şi la cuptorul cu lemne, nu avem ce face. Cea mai bună variantă de cocă o are pizza Magdalena, dar e sigur că o să rămâi cu multe margini de cocă nemâncate. Miezul e un snack de răsfăţ şi e posibil să ţi se facă foame după o pizza de 34 cm din care mâncabili sunt vreo 25.

Concluzie

Ştiam la ce mă înham: la pizza premium de 40 de lei, aproape de zona Dorobanţi de fiţe a Capitalei şi accept asta. Accept fenomenul. Am prins totuşi oferta la Bolt Food şi 40 a devenit 20 şi ceva de lei sau 30 , cu tot cu Pop Botanical Cola la pachet (foarte bună, un fel de Fritz Kola sau Curiosity Cola light). Toate ingredientele sunt premium, ţi se umplu gura şi nările de arome fine, nu de ingrediente de supermarket. Coca e pufoasă de cele mai multe ori şi se experimentează cu guacamole, trufe, reducţie de portocale şi fistic.

Unele experimente ies, altele nu. Magdalena e fantastică, iar dacă ai buget limitat poţi lua o Marinara la 17.5 lei sau Margherita la 21 lei. Senzaţii gustative precum cele trăite cu Magdalena nu am mai avut şi cei care vor senzaţii ţări au recomandarea mea să încerce varianta cu trufe Madonna, dar doar dacă au mai mâncat trufe înainte. Salame e destul de banală, iar Prima are un Prosciutto excelent, reper pentru mine pentru orice pizza de acum încolo. Skip la guacamole!

Pot recomanda această pizza Mammzza, dar doar dacă ştii ce pretenţii să îţi setezi şi ce aşteptări să ai. În general zic să play it safe cu ingrediente pe care le ştii şi să iei la reducere pe Bolt Food când au minus 30%.

Program:

  • luni: 12–15:30, 18–23
  • marți: 12–15:30, 18–23
  • miercuri: 12–15:30, 18–23
  • joi: 12–15:30, 18–23
  • vineri: 12–15:30, 18–23
  • sâmbătă: 12–15:30, 18–23
  • duminică 12–15:30, 18–23

De unde comand: