Degustăm pui de la Don Ricco Chicken Lovers: vii pentru pui, rămâi pentru hummus

0
1731

În căutarea eternă de fine dining şi un „Cuisine de top”, unii proprietari de restaurante din România uită să facă lucrurile simple bine. Am văzut paste şi cartofi prăjiţi greşite, piure apos, un banal piept de pui nefăcut. Dar nu e despre asta vorba azi, ci despre Don Ricco, un restaurant bazat pe pui prăjit care aş paria că îşi ia măcar 1% inspiraţie din El Pollo Loco din serialul Breaking Bad.

Îl găsiţi în ParkLake Shopping City, în locul lui Oro Toro, lângă Mesopotamia şi Taco Bell. Au debutat cu 2 luni în urmă, am comandat mâncare de la ei şi aflaţi impresiile mai jos.

Ambalaj, identitate

În lipsa unei serviri pe care o judecăm de obicei, o să judec ambalajele şi identitatea Don Ricco Chicken Lovers. Puiul cel roşu domină tot şi mesajele legate de iubire şi împărţirea de porţii se găsesc pe toate pungile. Avem wrap-uri bine înfăşurate şi etichetate, dar şi humus în casolete clasice. Şerveţele nu am primit totuşi. Apreciez cum arată cutiuţa cu biluţe de brânză, pe care scrie Share Me With Love.

Ambalaje cam mari şi cam multe, dar nu e neapărat ceva supărător.

Livrare

Am comandat prin Bolt Food, profitând de oferta cu 40% reducere care cred că ţine de 2 luni deja. Preţuri foarte bune, poţi mânca pe cinste cu 20 lei, ba chiar şi cu 10 lei dacă vrei doar un hummus bun. Mi-a ajuns comanda în doar 30 de minute, cu tot cu pregătirea sa, dar e drept că stau la 5 staţii de maşină distanţă de mall. Curier prietenos, lăsat bacşiş, toate cele bune.

Look

Biluţele cu brânză şi ardei iute au fost bune şi eşti tentat să spui că vrei mai multe (6 erau în cutie) şi eventual mai mari. Pentru un fast food se califică fix în media clasică. Ardeiul iute nu e la vedere, ci e mixat cu brânza.

Hummusul nu e prea sexy, nu văd prea clar mugurii de pin şi nici alte ingrediente. Puiul e cumva separat de hummus şi arată standard, un pui fiert banal. Am primit şi lipie, multă cu acest hummus, ceea ce apreciez, deşi era cam uscată.

Tawouk wrap-ul are de vreo 3 ori multă lipie decât trebuie şi e groasă, pergamentoasă, iar ingredientele nu prea au suflet. Cred că am numărat şi doar 4 cartofi prăjiţi la interior. Nu trece testul estetic.

Fajita e cam uleios, dar are ceva culoare la ingrediente şi o cantitate decentă de legume şi o lipie OK, puţin mai uscată decât la Taco Bell.

Gust

Biluţele cu cremă de brânză sunt pufoase, se topesc în gură, dar pregăteşte-te de un aftertaste foarte picant, care va face să răguşeşti, poate să şi tuşeşti puţin. Dacă îţi place picant, e perfect pentru tine. Atenţie, sunt mai închegate decât cele din care curge brânză gooey şi abordarea e diferită aici, cu cremă mai groasă.

Hummusul… e senzaţional. Sincer poţi da şi puiul la o parte şi să îl savurezi gol. E incredibil de fin, include năut, tahini, ulei de măsline şi foarte multă lămâie. Nici urmă de muguri de pin, iar puiul era doar fiert şi atât. Îl pot lăuda drept comparabil cu ce primeşti la restaurantele libaneze bune şi peste orice găseşti la Mega. Atenţie, doar hunmusul, fără pui.

Trecem la Taouk sandwich, o lipie exagerat de groasă ca un pergament, în care stau 4 cartofi prăjiţi şi aparent şi o frigăruie din bucăţi de pui marinate. Are şi salată coleslaw, murături, pastă de usturoi. Primeşti cam o lingură de coleslaw, cam puţin pui şi sincer nu am găsit murăturile. Nu primeşte nota de trecere de la mine, dar bănuiesc că e o greşeală de angajat şi cineva a pus o lipie prea mare. Carnea de pui e de calitate, e marinată şi aromată, dar prea puţină.

Faijita e ceva mai bună, nu exagerează cu lipia şi vine cu piept de pui marinat, ardei gras, ceapă, sos guacamole, sos de smântână, mozzarella, brânză cheddar. Cel puţin aşa scrie în meniu. În realitate m-a întors în timp într-o iarnă cu viscol când am mâncat o tortilla bună la La Tortilla în Centrul Vechi lângă Big Mamou, club de jazz. Altă dată am mâncat o tortilla de gen după o zi de naştere a mea când un cuplu se certa după o beţie, aproape de Springtime Universitate (2007).

Acel gust mi-a revenit, un puternic gust mexican, dar nu unul picant, ci aromat. Am distins guacamole, am distins şi cheddar, văd şi ceapă şi parcă şi sosul de samântână e discret acolo. Cred că am găsit şi murăturile care picaseră de la Taouk, mai în glumă mai în serios. Sincer are prea multe ingrediente şi preferam să fie mai simplu. Nu e neapărat critică, puiul e super aromat şi bine pregătit.

Prefer ce avem aici versus Taco Bell. Sunt curios să încerc şi wrap-urile Avochicken şi pe cel Spicy Ranch sau cel Halloumi Pesto.

Later edit: am încercat şi salată Coleslaw, care mi se pare puţin cam amară, dar şi wrap-ul cu Pesto şi Haloumi, pe care l-am găsit light, dar sărat. Avochicken e destul de savuros, dar şi el parcă o idee cam sărat. Apropo primeşti doar o lingură de Coleslaw într-o mini casoletă, 60 grame.

Concluzie

Don Ricco e la început de drum şi încearcă să facă ceva ce nu am văzut la multe restaurante în ultima vreme: să reinventeze puiul. Ei merg mult pe crispy-uri, bucket-uri şi alte preparate care să se bată cu KFC. Am mai văzut temerari care şi-au pus Chicken în nume, s-au bătut cu KFC şi au pierdut. Până una alta, pentru mine cel mai bun pui crispy rămâne cel de la Socului. Cât despre Don Ricco, hummusul său e senzaţional, dar trebuie să lucreze puţin la look-ul preparatelor, mai ales la raportul lipie-ingrediente. Am simţit câteva sosuri de calitate şi pui aromat. Există potenţial, asta e sigur.

Ar fi interesant să promoveze şi sursa lor de pui, ferma folosită şi parteneriate cu furnizori locali de carne de pui, pentru un plus de încredere. Preţurile foarte atractive la Bolt Food (reducere) vor tenta multă lume şi zic că merită încercat fie şi numai pentru o degustare de hummus fin.

De unde puteţi comanda:

Glovo

Foodpanda

Tazz

Takeaway

Bolt Food

Galerie foto: