Dinara Kasko îmbină arhitectura cu gătitul; Un chef patiser ucrainian foarte inspirat

0
1711

Dacă nu aţi auzit de Dinara Kasko şi de minunatele sale preparate, vă recomand să aruncaţi o privire pe contul său de Instagram sau cel de YouTube. Tânăra de 28 de ani din Ucraina îmbină arhitectura modernă cu patiseria. Avem mai jos detalii despre inovaţiile sale culinare.

Tânăra este un chef patiser din Ucraina şi a pornit în carieră pregătind prăjituri pentru gospodinele din cartierul său. Hobby-ul a devenit artă şi pasiune, iar după absolvirea Universităţii de Arhitectură şi Design, Dinara a lucrat ca arhitect-designer şi visualizer 3D. Ulterior a pus mâna pe o imprimantă 3D şi a început să modeleze deserturile în moduri revoluţionare.

Formele simple geometrice o pasionează, precum cubul, triunghiul sau sfera. Preferă şi combinaţiile de negru, alb şi roşu. Prăjiturile Dinarei sunt opere de artă, realizate cu precizie geometrică şi cu o simetrie uimitoare. Artistă patiseră, Kasko se bazează pe abstracţia geometrică şi arta kinetică. Jumătate de milion de followeri pe Instagram urmăresc cu sufletul la gura tartele cu design stil Half Life ale tinerei şi torturile cu design similar modelelor de atomi şi molecule.

Romburi, cuburi acoperite cu sfere, aglomeraţii de ingrediente dulci modelate fantasmagoric au dus la faima Dinarei. Puteţi găsi mulajele sale 3D pentru prăjituri pe site-ul său oficial şi veţi da cu siguranţă lovitura cu ele într-o cofetărie a secolului 21.

Ar fi genial să o vedem şi la o emisiune Chefi la Cuţite sau Master Chef.