Fermierii vor începe livrarea de carne de vită Angus direct la clienţi; Preţurile sunt rezonabile

0
3247

Unul dintre businessurile cu potenţial mare de creştere în România este cel al mezelurilor şi cărnurilor produse în regim artizanal la ferme, fără aditivi. Pe asta mizează cei de la Meat Box, care livrează de aproximativ un an carne de porc către magazine, dar şi către persoane fizice. O strategie similară se aplică şi la vita Angus, vândută de Karpaten Meat.

Se pare că Meat Box a luat decizia de a începe livrările direct spre clienţi, pentru că nu reuşea să aibă prezenţa dorită în multe magazine. Crescătorii de animale din România au început să livreze cutiile cu carne proaspătă direct la uşa consumatorului, aceasta fiind noua abordare.

Este o metodă abordată şi pentru a evita taxa la raft, dar şi pentru a creşte bunul renume al firmei. Dan Spataru este administratorul grupului de firme Meat Box, care creşte 18.000 de porci pe an în ferme din judeţele Brăila şi Braşov. Acesta a afirmat că între 5 şi 10% din producţie este livrata direct către clienţi, iar 90% prin marii comercianţi.

Pentru cei interesaţi, preţul unei cutii cu carne de porc Meat Box porneşte de la 60 de lei pentru 4 kilograme de carne şi ajunge la 180 de lei pentru 12 kilograme. Concurenţa este reprezentată de către Karpaten Meat din Sibiu, care face livrări la domiciliu din 2017, odată cu apariţia magazinului online Karpaten Premium Angus. Carnea de vită de acest tip este transportată către client în cutii frigorifice reutilizabile, folosind parteneriatul cu companiile de curierat.

Aflaţi că o cutie de carne de vită Angus de 5 kilograme costă între 250 şi 500 de lei. În general grosul comenzilor pleacă spre abatoare, procesatori, retaileri şi intermediari, dar e bine ca şi consumatorii gourmet au o sursă directă acum.

Sursa foto