Festivalul Mucenicilor ediţia 2018 ia startul mâine în Parcul Naţional din Bucureşti

0
1957

Începutul lunii martie abundă de sărbători tradiţionale, dar pe lângă cele dedicate doamnelor şi domnişoarelor, avem şi câteva pentru gurmanzi. Una este sărbătoarea Mucenicilor, marcată în acest an prin Festivalul Mucenicilor, organizat în Parcul Naţional din Capitală.

În acest an se va realiza cel mai lung lanţ de mucenici văzut vreodată şi aceasta este doar una dintre surprizele pregătite participanţilor. Peste 20.000 de mucenici moldoveneşti vor fi pregătiţi, copţi în cuptor şi acoperiţi cum trebuie, cu miez de nucă şi miere. Vizitatorii vor putea degusta şi peste 5000 de porţii de mucenici munteneşti, adică varianta mai mică şi rotundă, fiartă la ceaun.

Nu se putea ca sărbătoarea să nu fie udată şi cu clasicele 44 de pahare de vin. Totul se desfăşoară între 8 şi 11 martie în Parcul Naţional din sectorul 2 al Capitalei. Acolo veţi găsi la treabă gospodine din Moldova, care vor începe de dimineaţă frământarea cocii pentru mucenici. Şi pentru că nu există festival bazat numai şi numai pe deserturi, veţi putea gusta şi cârnaţi, mici, costiţă la grătar, ciolane şi multe altele.

Trebuie totuşi spus că suntem în post, aşa că persoanele care ţin post se vor putea delecta cu zacusca de vinete sau ghebe. Miere, siropuri şi gemuri vor fi de asemenea disponibile, plus plăcinte poale-n brâu şi dobrogene cu brânză. Pe lângă degustări şi gustări vor fi prezenţi meşteri, la un târg de obiecte tradiţionale şi artizanale.

Sursa foto