Festivalul Culinar Mediteranean ajunge la Târgu Jiu în acest weekend; Iată ce vă aşteaptă acolo

0
1229

Locuitorii oraşului Târgu Jiu sunt aşteptaţi în acest weekend la un festival cu specific mediteranean. Asta înseamnă că se lasă cu fructe de mare şi alte bunătăţi ale mării între 21 şi 23 iunie. Evenimentul este dedicat fructelor de mare şi dulciurilor turceşti.

Totul se desfăşoară zilnic, între orele 12:00 şi 21:00. Meniul este asigurat de către Le Oac Oac Bistro, Caravana Racilor, Paella Espana, The Street Food Lobster şi Delicii Turceşti. Se vor găti preparate pe bază de scoici, midii, rapane, raci, creveţi, caracatiţă şi calamari. Există şi pui de baltă şi chiar homari pentru cei cu gusturi mai rafinate.

Cât despre preparatele turceşti, e vorba despre multe plăcinte, rahat, bunătăţi pe bază de fistic, migdale, nucă, şofran şi rodie.

Cafeaua turcească la nisip, sarailia, baclavaua şi şuberecul nu vor lipsi. Nu ştim dacă se va lăsa şi cu ceva concerte sau spectacole, dar de obicei la evenimentele cu specific turcesc avem şi un dans al dervişului, tatuaje cu henna şi alte activităţi interesante. Nu uitaţi şi de marele vas cu paella şi scoici, toate stinse cu limonadă, prosecco, vin sau bere.

Sursa foto