Festivalul Frigăruilor începe la Bucureşti pe 23 iunie; Unde are loc?

0
787

După festivaluri ale clătitelor, cireşelor, plăcintelor, acum vine rândul frigăruilor. Mâncare uşoară, de vară, ideală pentru o ieşire cu prietenii, frigăruia e şi foarte variată şi uşor de pregătit. Festivalul Frigăruilor revine în acest an pe Bulevardul Basarabia, intrarea de la Parcul Naţional, începând de vineri, 23 iunie.

Ţine până duminică, 25 iunie şi vom găsi acolo cărnuri gătite „ca la carte”. Veţi vedea la treabă bucătari talentaţi şi veţi descoperi combinaţii perfecte de arome şi gusturi. Frigăruile vor fi preparate pe ţepuşe sau săbii şi totul va fi într-un cadru de sărbătoare. Imediat după Solstiţiu, în perioada Sânzienelor şi aproape de Sfântul Ioan.

E şi dezlegare la peste, deci preparatele vedeta vor fi Frigăruile cu peşte, zeci de sortimente de peşte garnisite cu legume de toate felurile, orânduite sub formă de şirag şi bine perpelite la foc. Maeştri bucătari vor fi îmbrăcaţi în straie tradiţionale româneşti, iar domniţele bucătărese vor avea coroniţe împletite din sânziene.

Mii de frigărui colorate şi înmiresmate vă aşteaptă, cu următoarele tipuri de cărnuri şi legume: muşchiuleţ porc, frigărui de pui, berbecuţ, asortate cu dovlecei, ardei, vinete, ceapă albă sau roşie. Veţi mai găsi acolo şi preparate tradiţionale din gospodăriile româneşti, de la muşchiuleţ şi brânzeturi la pastrame şi cârnaţi, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte, cozonaci.

Sunt şi produse pe bază de miere, gemuri şi sucuri naturale, dar şi mititei, cârnaţi, pastramă, vânat, stropite cu bere şi vin. La deert avem plăcinte, alivenci, gogoşi, clătite, turtă dulce, kurtos. Intrarea este gratuită.