Ştiţi ce fac cei care postesc în această lună înainte de Paşte? Abia aşteaptă să mănânce peşte şi în întâmpinarea lor vine Festivalul Peştelui şi Fructelor de Mare, cunoscut şi ca Ice & Fire Street Food. Acest eveniment are loc în zilele de 19, 20 şi 21 aprilie 2019 la Buzău.
Buzoienii vor putea degusta atât preparate pescăreşti de la noi, cât şi unele specifice altor ţări, cu ieşire la oceane. Vedetele vor fi midiile în sos de vin, dar şi paella, caracatiţa la grătar, somonul, creveţii tempura şi Jambalaya. Vor fi pregătiţi şi creveţi Black Tiger Teriyaki şi multe fructe de mare. Se lasă şi cu show culinar, vedeta fiind în ziua de sâmbătă Cristi Ice alături de echipa sa de la Guerrila Cooking din Braşov.
Showul include o demonstraţie de gătit live, cu accentul pe reţeta Storceagului de nisetru. Chef Cristi Ice (Cristi Dore) este absolvent de Horeca School Bucureşti, membru ANBCT (Asociată Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism), dar şi reprezentant local ANBCT Buzău – Zona Muntenia. De asemenea este membru Guerrila Cooking, asociaţie de bucătari profesionişti.
Totul se desfăşoară în Piaţa Dacia, în zilele menţionate mai sus. Încă nu ştim dacă vor exista şi invitaţi muzicali, dar aş paria pe un grup muzical local, taraf sau cor.