Festivalul Produs de România a ajuns la Cluj-Napoca şi se desfăşoară între 21 iunie şi 23 iunie. Clujul devine capitala tradiţiilor româneşti şi a bucatelor tradiţionale. 130 de producători şi meşteri îşi vor expune produsele şi preparatele, iar mai jos avem detalii despre acestea.
Veţi putea admira costume populare, podoabe artizanale, ceramică, dar şi sculpturi. Cât despre degustări, veţi putea încerca brânzeturi din Sibiu şi zona Bucovinei, cârnaţi, şuncă şi slănină. Sunt programate şi sesiuni de live cooking în aer liber, unde veţi putea încerca balmoşul proaspăt, păstrăv afumat sau legume şi pastramă la grătar.
La desert veţi putea degusta plăcinte, dulceţuri, şerbet, dar şi sucuri şi siropuri naturale din fructe provenite chiar din livezile României. Sunt şi cozonaci, ciocolată de casă, plăcinte poale-n brâu şi turtă dulce, pe care o asociem inevitabil cu Crăciunul. Apar şi produse apicole, uleiuri presate la rece, dar şi lavandă, condimente şi fructe şi legume proaspete.
Totul va fi stins cu vinuri de casă, bere artizanală, palincă şi ţuică. Printre artiştii care concertează la eveniment se numără Grupul Izvoare, „Muguri de folclor”, ansamblul folcloric „Dor transilvan”, ansamblul folcloric „Cununa Apusenilor” din Gilău, „Şoimii Carpaţilor” din Floreşti, Ioan Dordoi şi Felix Galan.
Evenimentul se desfăşoară pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca.