Festivalul Tocăniţelor are loc în weekend pe Bulevardul Basarabia

0
920

Dacă nu vreţi să mergeţi până la rondul Kiseleff pentru Street Food Carnival, găsiţi ceva bun şi în zona Stadionului Naţional. Festivalul Tocăniţelor a început deja pe 11 mai şi are loc şi în acest weekend, între 13 şi 14 mai 2023.

Se petrece pe Bulevardul Basarabia din Bucureşti, la intrarea în Parcul Naţional. Evenimentul culinar va fi dedicat celor care iubesc mâncarea tradiţională românească. Tocăniţele vor fi preparate la ceaun în aer liber. Veţi găsi tocăniţă cu praz, cu legume sau carne. Acest tip de mâncare nu e doar gustoasă, dar şi foarte consistentă şi nutritivă.

Zeci de reţete de tocăniţe vor fi puse la treabă, iar printre cele mai apreciate preparate se vor număra tocăniţă de porc la ceaun, gulaşul de viţel „în zamă”, tocăniţă ardelenească din pulpa de porc, dar şi tocăniţă de berbecuţ cu mămăligă ciobănească, făcută de Nicolae Ciobanul. Nu uităm de tocanul de oaie făcut ca la stană, care merge cel mai bine cu bulzul ciobănesc.

Tot pe Bulevardul Basarabia adevăraţii bucătari vor găti în aer liber tocăniţă de ciuperci, de cartofi cu coaste de porc afumate plus chiar pomana porcului. Cine mănâncă picant poate încerca tocăniţă de vită picantă sau gulaşul de porc un pic picant. Tocăniţă de praz cu măsline sună a combinaţie grecească-oltenească, potrivită cu pâine proaspătă, coaptă pe loc, sub ochii trecătorilor.

Pe lângă tocăniţă veţi savura şi cârnat de Pleşcoi, muşchiuleţi, brânzeturi, cozonaci, plăcinte poale’n brâu, dar şi plăcintă dobrogeană. Evenimentul e cu intrare gratuită şi se desfăşoară la intrarea în Parcul Naţional.