Festivalul Vinului Moldovei reuneşte vinul şi cultura moldovenească la Snagov pe 6-7 octombrie

0
4144

Toamna se numără, culeg şi pun la fermentat strugurii, pentru a produce atât de iubitul vin. Vinul din Moldova este vedeta evenimentului programat la Snagov pe 6 şi 7 octombrie. Numele său este Festivalul Vinul Moldovei, care include câţiva artişti muzicali de top din Republica Moldova.

Totul se desfăşoară la Lagoo-Snagov şi este primul eveniment care e dedicat exclusiv culturii şi vinului din Moldova. 21 de crame moldoveneşti şi-au anunţat prezenţa, printre care şi Purcari, Castel Mimi, Gitana, Călăraşi Divin, Maurt, Alianţa Vin sau Bostavan. Mai puteţi degusta şi Vinuri de Comrat, Fautor, Vinăria din Vale, Rădăcini, Sălcuţa, Aroma S.A, Doina Vin şi Producătorii Mici.

Concertele îi aduc pe scenă pe cei mai apreciaţi artişti din Moldova, precum Carla’s Dreams sau Zdob şi Zdub. Veţi putea asculta şi The Mono Jacks, Byron, Cuibul, Valeria Stoica, Mircea Tiberian şi Nadia Trohin. Porţile se deschid de la ora 12:00 în fiecare zi, iar festivalul e destinat tuturor categoriilor de vârstă. Nu lipsesc preparatele care merg cel mai bine cu vin, paste şi peste, iar cei mici vor avea activităţi dedicate lor. Aş paria că veţi putea savura şi ceva plăcinte moldoveneşti la Snagov.

Atenţie, căci intrarea e pe bază de bilet, care se poate cumpăra de pe vinulmoldoveifest.ro. Preţul de early booking este de 30 de lei pe zi, care include 10 degustări şi acces la toate activităţile şi concertele din acea zi. Festivalul este programat pentru a coincide cu Ziua Naţională a Vinului de la Chişinău. Transportul Bucureşti-Snagov tur-retur este gratuit pe toată durata festivalului.

Mai multe detalii şi programul găsiţi aici.