Gabriela Firea vrea să închidă fast food-urile din mall-uri pe durata epidemiei de Coronavirus

0
232

Coronavirusul e pe buzele tuturor în aceste zile şi e clar faptul că şi industria ospitalităţii este afectată. A scăzut foarte mult traficul din puburi, dar şi restaurantele mai mari. Hard Rock Cafe şi-a anulat evenimentele şi am auzit că Berăria H şi-ar fi dat afară o bună parte din staff (sursa aici). Acum descoperim că Primăria Capitalei, prin persoana Gabrielei Firea ar dori să închidă fast food-urile din mall.

Motivul ar fi legat de faptul că tot mai mulţi părinţi îşi duc copiii care nu mai merg la şcoală la mall. Deja a fost pusă în vigoare acea regulă de a închide zonele cu capacitate de peste 100 de persoane, iar aici intră aparent zonele de agrement din malluri, precum locuri de joacă pentru copii, restaurante, fast food-uri şi altele de gen. S-a remarcat deja că în Bucureşti a crescut traficul în mall-uri cu cel puţin 5 sau 10%, în două astfel de unităţi din Capitală.

Închiderea şcolilor şi grădiniţelor ar fi o cauză. PMB poate doar face o propunere în acest domeniu, dar Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă trebuie să îl aprobe. Cele mai mari 10 centre comerciale din Bucureşti atrag zilnic în jur de 300.000 de vizitatori pe zi. Personal consider că mall-urile ar trebui închise cu totul, dar doar după ce ajungem la pragul următor al epidemiei, cel în care 100 de persoane sunt infectate. Aici apar şi probleme, pentru că sunt mii de angajaţi care trebuie trimişi acasă, probabil cu plată.

Pe de altă parte restaurantele din malluri pot rămâne deschise într-un regim mai light, doar preluând comenzi pentru livrare. Şi pentru că tot am menţionat Hard Rock Cafe mai sus, ei au început livrările în zona de nord a oraşului, în special pentru companii şi firme mai mari. Aşteptaţi-vă la picaje în domeniu în industria Horeca de la noi.