Ziua bună dragilor și bine v-am găsit la un nou episod din Gătim cu Denis! Astăzi am ales să gătesc preparatul care m-a dus în echipe la Chefi la Cuțite, mai exact un piept de rață cu orez sălbatic, morcovi baby glasați și coulis din mango. Pe lângă acesta vă prezint și un vin roșu de la prietenii noștri de la desprevin.ro, pe care-l puteți cumpăra de aici.
PENTRU ACEASTĂ REȚEȚĂ AVEȚI NEVOIE DE:
- 1 piept de rață
- 100g orez sălbatic
- 20g cimbrișor
- 50g unt
- 100g mango
- 2 căței de usturoi
- 80g Morcovi baby
- Sare
- Piper
Pentru început trebuie să fasonăm pieptul de rață(scăpăm de surplusul de grăsime) și crestăm pielea ușor, fără să o depășim pentru că ar avea aspect inestetic. Apoi punem o tigaie pe foc(mic spre mediu) și punem pieptul de rață pe partea cu pielea pentru a scăpa de grăsime.
După ce se rumenește pielea adăugăm o crenguță de cimbrișor, 2 căței de usturoi si unt, apoi lăsăm să se rumenească și pe această parte în timp ce cu o lingură stropim pielea cu untul topit. După ce s-a rumenit punem totul într-o tavă și băgăm pieptul la cuptor la temperatura de 160 de grade timp de 10 minute.
Punem orezul la fiert cu o cantitate dublă de apă, și-l lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute(orezul sălbatic se gătește mai greu față de cel basmati). După ce a fiert îl tragem în puțin unt și-l condimentăm cu sare și piper.
Morcovii baby după ce-i curățăm îi fierbem în apa cu puțină sare până devin aldente și într-o tigaie separat, caramelizăm niște zahăr, adăugăm morcovii și puțin unt, apoi îi mai lăsăm pe foc până prind și ei o culoare frumoasă. Când aveți fiecare element din farfurie gata puteți să vă impresionați prietenii cu tot felul de plaiting-uri.
Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră. V-am pupat!
#livecooking #reteta #pieptderata
☎ TELEFON: 0722 640 239
PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
⭐ https://degustam.ro/
⭐ https://www.facebook.com/degustam.ro
⭐ https://www.instagram.com/degustam.ro/
⭐ https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239