Google Maps a început să scoată în evidenţă restaurantele cu livrare şi comenzi date la pachet

0
611

Cam de o lună au început să se închidă pe rând restaurantele, barurile şi cârciumile din toată ţara şi de fapt toată lumea, în contextul pandemiei Covid-19. Multe s-au reconvertit şi reorientat spre livrare la domiciliu sau comenzi date la pachet. Google Maps a fost actualizat cu câteva zile în urmă pentru a scoate în evidenţă localurile de acest gen.

Atunci când deschideţi aplicaţia Maps veţi vedea noi shortcuturi pe homescreen (sus) şi dacă le apăsaţi veţi găsi restaurantele relevante din zona voastră. În anumite cazuri veţi putea accesa direct meniul de comenzi pentru livrare la domiciliu, dar nu cred că restaurantele de la noi au intrat în sistemul Google încă. În martie Google Maps mai primea un update prin care ajută utilizatorii să găsească mai uşor spitale şi farmacii. Shortcuturile de livrare de mâncare şi takeout au fost confirmate în varianta de aplicaţie Google Maps de pe iOS şi Android în Marea Britanie, Franţa, Olanda, Germania şi SUA.

Lista se va extinde pe parcursul lunii. Personal am verificat varianta Google Maps de iOS şi nu am văzut aşa ceva, dar pe Android când intri în aplicaţie sus de tot apar lângă Home două noi shortcuturi: Takeout şi Delivery. Sunt menţionate atât restaurante de sine stătătoare, cât şi francize celebre. Veţi vedea la fiecare rating-uri şi recenzii, dar şi orele la care sunt deschise respectivele restaurante. Din păcate nu avem integrare cu Foodpanda, Uber Eats sau Glovo.

Ar fi utilă o modalitate de a da comanda direct din Maps, la fel cum în Uber avem shortcut spre Uber Eats.