Gordon Ramsay se apucă de gătit vegetarian şi devine vegan

1
1293

În ceea ce pare a fi cea mai trăznită ştire culinară a săptămânii, celebrul chef Gordon Ramsay a anunţat că trece la o dietă vegană. Bucătarul cu 3 stele Michelin a dezvăluit acest lucru în cadrul unui tweet, în care apărea şi pizza de mai jos.

Motivele nu sunt foarte clare, iar speculaţiile afirmă că ar fi vorba despre problemele cu sănătatea. În trecut Ramsay i-a atacat pe vegani, ironizându-i cu fiecare ocazie posibilă, dar pe cine nu a ironizat el? Unul dintre hobby-urile bucătarilor amatori este să îşi expună creaţiile pe Twitter pentru a fi criticate de Gordon Ramsay, în modul cel mai dur posibil.

Posibil ca iniţiativa lui Gordon să fie o mare mişcare de PR, pentru că tot a deschis personajul o pizzerie recent. E vorba despre Gordon Ramsay Street Pizza, inaugurată în această săptămână în Londra, iar preparatele vegane sunt la loc de cinste. Aflat în zona St Paul’s, restaurantul serveşte printre altele pizza cu vinete bine făcute, muguri de pin la grătar, pesto pe bază de usturoi sălbatic şi roşii. Pesto fără brânză evident.

Atacurile dese contra vegetarienilor propagate de Gordon erau atât de dure, încât până şi Sir Paul McCartney a încercat să îl convingă pe chef să îşi schimbe părerea. Încă aşteptăm să vedem care e treaba cu acel tweet şi ce părere are acum Gordon legat de părerile vechi. Cum rămâne cu friptanele sale suculente, pe care nu le mai poate gusta?