Primăria Bucureşti vrea extinderea fenomenului food truck şi street food în marile parcuri din Capitală

0
1658

Primăria oraşului Bucureşti a declarat recent, prin persoana Gabrielei Firea că doreşte extinderea „activităţilor de alimentaţie publică” în parcurile istorice din Capitală. E vorba despre Cişmigiu, Herăstrău şi Carol, unde fenomenul street food şi food truck ar putea lua amploare.

Numai în ultimele 2 weekenduri am avut vreo 3 evenimente de gen, de la Food Truck City la Street Food Festival şi acum evenimentjul Wine and Street Food de la Palatul Parlamentului. Parcul Herăstrău a găzduit deja evenimente de gen, dar Carol e încă „virgin” în această zonă şi e destul de mare încât să fie propice pentru aşa ceva, având şi Arenele Romane aproape pentru concerte.

Şi Cişmigiul e o idee bună, cu toate că acolo aleile sunt foarte înguste, deci nu prea ai unde să pui food trucks. Declaraţiile doamnei primar Gabriela Firea au venit în cadrul Wine & Street Food Forum, de la Parlament. Trebuie spus că menţiunea sa a venit pe fondul faptului că în acest moment activităţile de alimentaţie publică nu au voie să se desfăşoare în parcurle istorice, pentru că sunt zone cu arbori seculari şi vegetaţie sensibilă.

Mă gândesc la simplul fapt că în Parcul Carol nu mai funcţionează nici un restaurant de ani buni, probabil din cauza acelei legi. În Cişmigiu şi Herăstrău sunt totuşi destul de multe, numai Herăstrăul având vreo 20 de terase şi restaurante. Ceva îmi spune că food truckurile poluează mult mai puţin decât ele totuşi…