Iată ce evenimente de 1 Iunie, Ziua Copilului au loc în ţară: Oradea, Braşov, Constanţa

0
2315

După ce aţi aflat că în Bucureşti se lasă cu show aviatic, piese de teatru şi ateliere pentru cei mici de Ziua Copilului, acum avem şi câteva detalii despre evenimentele speciale pregătite în toată ţara de 1 iunie. Vor fi organizate spectacole, concursuri şi ateliere pentru cei mici în toate marile oraşe din ţară şi noi avem detalii mai jos.

La Alba Iulia peste o mie de copii din aşezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia vor dansa „Horă Strajerilor Unirii”. Totul se va întâmpla în cadrul evenimentului „Ziua Copilului în culori”.

În Oradea are loc între 1 şi 3 iunie Festivalul Copiilor, Kids Fest Oradea. Peste 30 de activităţi dedicate celor mici au fost programate, dar şi unele pentru familiile prichindeilor. Totul se petrece în interiorul cetăţii, în curţile sale interioare. Acolo vor fi amenajate zone tematice: o zonă de jocuri, o zonă de ateliere de creaţie, o scenă pentru spectacole de teatru, muzică şi dans, o zonă de food şi o zonă de relaxare.

Spectacolele de teatru vor fi realizate de trupe din România, dar şi din străinătate. Iluzionistul Lorenzo şi-a anunţat prezenţa, iar celebrul magician Marian Râlea va fi de asemenea acolo. Tot pe 1 iunie Ella Bella revine la Oradea şi organizează „La Joacă”, cu o poveste magică, spusă în aer liber, cu cântece interactive şi educative.

Vor reveni şi bufonii regali de la Famous Art, iar în fiecare zi de festival cei participanţi vor avea la dispoziţie jucării, tobogane, bazine gonflabile, un trenuleţ electric şi o pistă pumptrack de 48 de metri lungime. Toate acestea se vor afla în prima curte a Cetăţii.

Primăria Ploieşti organizează de asemenea între 1 şi 3 iunie festivalul de artă stradală numit „Magie, Feerie şi Poveşti”. Acesta a debutat încă de ieri, cu o serie de activităţi pentru cei mici. Printre acestea se numără un concurs de desene pe asfalt, dar şi parada „Copilăria Inunda Bătrânul Bulevard”. Are loc de la Bulevardul Independentei până la Palatul Culturii.

Va debuta şi Festivalul Bucuriei în Mişcare, organizat în parcul de la Sala Sporturilor.

Şi la Braşov sunt programate evenimente, precum „Braşov Fair”, care are loc de la ora 10.00 la aerodromul de la Ghimbav. Aici se vor petrece o expoziţie tehnică militară, zboruri de agrement, zboruri cu balonul cu aer cald şi o competiţie de aeromodele. Va mai fi şi un spectacol de lumini „Iron Dragons”.

La Constanţa Ziua Copilului se ţine în „Tara Piticilor”, în Parcul Tăbăcărie de la ora 11:00. Vor fi prezente 30 de mascote la eveniment, reprezentând personaje celebre din lumea filmelor şi desenelor animate. Sunt programate şi spectacole de magie, ateliere de creaţie cu pictură, lut dar şi slime. Nu va lipsi mişcarea, prin întreceri în sac, rupe-sfoară, ştafete şi tras la ţintă.

Copiii se vor putea da pe un tobogan gonflabil, 4 trambuline şi se vor putea juca cu baloane, cretă colorată şi 4 tunuri de confetti. În Parcul Casei de Cultură din Constanţa va avea loc o sesiune de desen pe asfalt între orele 11.00 şi 13.00.

Sursa foto 2