Idee genială a unui tânăr din Iaşi: automat cu mâncare caldă deschis în oraş

1
2873

Ştefan Petrea este un tânăr care a venit cu o idee ce pune din nou oraşul Iaşi pe harta talentelor antreprenoriale. Din această săptămână angajaţii unei clădiri de birouri îşi pot ridica prânzul folosind un automat cu mâncare caldă, conceput de aceast tânăr.

Ştefan este fost olimpic al Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, absolvent al promoţiei 2020. Proaspătul absolvent de liceu este deja la prima invenţie şi a pornit o mică afacere. Are doar 19 ani şi a folosit banii strânşi din prima firmă de IT a sa pentru a pune pe picioare acest business. Totul a pornit pentru că Ştefan se săturase de chipsurile de la tonomatul şcolii sale. Tânărul s-a gândit şi să scape de perioadele de aşteptare asociate comenzilor de mâncare de la restaurant.

În plus, deseori mâncarea ajunge rece sau prea târziu stricându-ţi pauză de masă. Automatul păstrează mâncarea la cald, la 60 de grade. Din ce văd în imagini e vorba despre o serie de mici dulapuri cu geam transparent şi sistem de încălzire. Fiecare client îşi poate ridica porţia când doreşte şi o va găsi fierbinte. Evident ne punem întrebări legate de cât de curat şi igienizat este acest „dulap” cu mâncare. Conform sursei, RFI.ro, automatul este realizat din inox alimentar, iar porţiile sunt termo sigilate cu un aparat profesional din bucătărie.

După ce preparatele ies din bucătărie nu mai au contact cu mediul exterior. Suprafeţele sunt şterse cu dezinfectant, iar livratorul poartă mănuşi. Există şi o bucătărie de catering asociată proiectului. Investiţia implică „o sumă de cinci cifre în euro” conform tânărului. Încă nu e clar ce profit se va obţine totuşi. Există şi o aplicaţie asociată, în care poţi alimenta contul cu bani şi alege preparate din meniu. Exemple sunt paste carbonara cu roşii, spată la cuptor, piept de pui la grătar, mămăligă cu smântână şi ciuperci, papanaşi cu dulceaţă sau clătite.