Reputatul canotor Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice a deschis un nou restaurant în Bucureşti în această lună. Poartă numele de Restaurantul Ivan Pescar & Scrumbia Bar şi este un proiect culinar al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23 şi al Asociaţiei RO-PESCADOR.
Inaugurarea a avut loc săptămâna trecută, iar acest restaurant cu specific marin se afla la parterul clădirii The ARK, din cartierul Uranus. Investiţia a fost de 120.000 de euro. Este de fapt al doilea restaurant Ivan Pescar, existând şi unul în Tulcea. Ambele se remarcă prin preparate specifice zonei Deltei Dunării, evident bazate pe peşte şi ţinând borşul pescăresc la loc de cinste.
Un aspect inedit e că numele de „Ivan Pescar” este asociat unei specii de păsări care trăieşte în România, în Deltă. Este cunoscută şi drept „Pescărelul Albastru”, „Alcedo Ahtis” sau „King Fisher”. Restaurantul Ivan Pescar & Scrumbiar Bar se poate găsi la hubul cultural ARK, aproape de magazinul de produse Patzaichin.
În meniu găsim ciorba de perişoare din peşte, servită cu mămăligă şi mujdei şi realizată din guvizi de Marea Neagră. Ciorba rusească de legume, crapul sălbatic cu legume şi rapana la frigare sunt de asemenea la dispoziţia celor care vizitează locaţia. Găsiţi extra informaţii şi fotografii cu preparatele pe pagina de Facebook a restaurantului.