Julius Meinl lansează blendul premiat 1862 Vienna, adresat industriei Horeca și sosind la aniversarea de 160 de ani a brandului

1053
Julius Meinl

Anul 2022 a marcat pentru Julius Meinl aniversarea de 160 de ani și ne așteptam la ceva special. Acest ceva a sosit astăzi pe 13 octombrie, în cadrul unui eveniment de presă organizat de filiala locală în București. A fost astfel lansat blendul premiat 1862 Vienna, dedicat industriei HORECA. Avem detalii în rândurile de mai jos.

Aș începe prin a vă spune că evenimentul a avut loc la Radisson Blu Hotel, o locație în care cafeaua Julius Meinl este servită clienților. Locația a fost aleasă special pentru lansarea brandului 1862 Vienna, acesta fiind un produs reprezentativ pentru calitatea și expertiza oferite de Julius Mein. Vienna este un semn de respect față de cultura cafenelelor care era în vogă în perioada în care compania și-a început activitatea.

Legat de blend, acesta include boabe arabica din Africa de Est și America Latină. Se ajunge la o experiență complexă a gustului, cu arome de alune, caramel și malț, cafeaua fiind prăjită mediu în Austria. Acest blend este unul premiat, obținând premiul Superior Taste Award de 3 stele din partea prestigiosului Institut Internațional al Gustului. Vorbim despre un concept integrat Julius Meinl aici, fiind mai mult decât un blend.

Etapele din spatele unei cafele perfecte:

1. Boabe de cafea selectate cu grijă, pentru o calitate superioară, prăjite în atelierul de cafea al companiei din Viena. 100 de loturi sunt prăjite săptămânal pentru a asigura perfecțiunea în fiecare boabă de cafea
  2. Blendul este apoi depozitat și livrat clientului într-un butoi Aroma Fez unic de 3 kg, pentru a menține aroma optimă până la momentul servirii.
  3. Pentru preparare se folosește tehnologie de măcinare de top care promite cea mai bună calitate a gustului în fiecare ceașcă.
  4. Și, pentru o notă de eleganță, servirea cafelei este completată de ceașca 1862 Vienna. A fost special creată și reproiectată de Matteo Thun, prin care fiecare partener poate oferi clienților experiența vieneză completă.

La eveniment am avut parte și de o demonstrație din partea unui barista Julius Meinl. Acesta ne-a povestit despre cele 10 etape ale preparării unui espresso. Conceptul 1862 Vienna include o râșniță specială de 650W și un espressor automat super dotat. Butoiul Aroma Fez este foarte important, acesta având 3 camere menite pentru păstrarea aromei optime la fiecare servire.

Vei putea degusta și tu blendul 1862 Vienna dacă ajungi într-un hotel sau restaurant care va alege Julius Meinl drept brand partener. La eveniment am avut ocazia să degust și eu un astfel de espreso. Asta direct dintr-o ceașcă precum cele din cafenelele vieneze, o cafea cu gust complex, fix caramel și alune precum ne-au declarat și oficialii astăzi.