Prima seră verticală din România a fost deschisă: proiect Ultragreens + Kaufland

0
221

Agricultura viitorului se va desfăşura pe verticală şi nu pe orizontală, cel puţin aşa consideră cei de la Microgreens România, care au inaugurat împreună cu Kaufland prima unitate de agricultură verticală din România. Producţia va ajunge în magazinele Kaufland.

Ultragreens este în spatele Microgreens şi vorbim aici despre o companie care produce microplante şi plante aromatice. A pus la punct Green Hub Kaufland by Ultragreens, după o investiţie de 350.000 de euro. Întregul ciclul de operare a unităţii a fost realizat astfel încât să ofere o activitate sustenabilă pe termen lung. Sera verticală se află aproape de centrul logistic Kaufland din Ploieşti, pentru a tăia problemele cu transportul şi a reduce poluarea.

Avem de-a face cu o macroseră aici, una dotată cu tehnologii de ultima generaţie, care oferă eficienţă energetică şi propune un model de agricultură responsabilă, respectând standardele internaţionale cu privire la protejarea mediului. Recoltele vor ajunge în 65 dintre magazinele Kaufland din ţara noastră. Este pregătită şi o a doua seră verticală, care va fi inaugurată la Turda. Împreună serele verticale vor livra plante proaspete în reţeaua de 157 de hipermarketuri Kaufland.

Hala de la Ploieşti are o amprentă la sol de 180 de metri pătraţi, dar operând pe verticală ajunge la o suprafaţă de cultivare de 1250 de metri pătraţi. Sunt suprapuse nu mai puţin de 7 suprafeţe de cultivare. Plantele sunt cultivate pe tot parcursul anului, consumând cu până la 95% mai puţină apă decât agricultura tradiţională. Sunt crescute ridichi, salată verde, broccoli, andive, varza de Bruxelles, plante aromatice.