KFC a lansat food truck-uri 5G autonome în China şi un nou design de restaurant

0
1381

Dacă noi ne lăudăm în România cu tonomatul contactless şi touchless de la KFC, ei bine în China lucrurile trec la nivelul următor. Acolo există camionete cu 5G şi care se conduc autonom şi duc puiul prăjit KFC mai aproape de consumatori.

Aceste food truck-uri autonome vor cutreiera metropolele chineze, servind clienţii cu Crispy Strips şi alte bunătăţi. Ele sunt conectate la un sediu de control via 5G. Avem de-a face cu veritabile „restaurante pe roţi”, care au fost create printr-un parteneriat dintre compania chineză Neolix şi Yum Brands, deţinătorul KFC. Tot Neolix lucrează şi cu Pizza Hut la un proiect similar. Compania chineză a creat şi vehicule autonome care dezinfectează oraşul, lucru util în această perioadă pandemică.

Cât despre procedura la food truck, iată despre ce e vorba:

  • clientul alege ce preparat vrea folosind ecranul lateral de pe food truck
  • plăteşte cu un cod QR
  • apoi se deschide o portiţă şi poate lua comanda

Încă nu e clar cum poate fi oprită o persoană să ia mai mult decât a comandat, dar sigur e vreun mecanism de blocare. Între timp şi McDonald’s şi Starbucks testează livrările de produse cu drone, în anumite zone ale lumii. KFC a testat recent şi un nou design de restaurant, axat pe drive in şi mai puţin pe o zonă de consum local. Scade numărul de metri pătraţi pentru clienţi şi se rezolvă şi problema chiriilor mari pentru spaţiile metropolitane. Secţiunea drive thru a generat 60% din vânzările companiei în trimestrul 3 din 2020.

Noul design de restaurant implică o secţiune pentru ridicat mâncarea de către consumatori şi una pentru ridicarea de către curieri/delivery. Este şi o terasă dedicată pentru clienţi în zona exterioară, pentru a evita circulaţia aerului reciclat şi contaminările.

Tot KFC a testat si un soi de Easy Box pentru preparatele sale.

Sursa foto