KFC a lansat „puiul vegan” la scară largă, după o perioadă de test reuşită

0
2462

După o perioadă de teste de succes, KFC a lansat „puiul vegan” la scară largă, în Statele Unite cel puţin. Începând cu 10 ianuarie, specialitatea Beyond Fried Chicken va fi disponibilă în mai bine de 4000 de restaurante KFC din Statele Unite.

Reţeaua de restaurate ce vând pui prăjit a colaborat cu cei de la Beyond Meat pentru a crea „puiul fără carne”. Testele au început în august 2019 în Atlanta, iar acest proiect e doar unul dintre multele în desfăşurare care implică imitaţie de carne. Am văzut deja burgeri vegani la McDonald’s şi Burger King, iar ambele au dezvoltat şi nuggets vegane. În februarie 2020 KFC a extins disponibilitatea preparatului vegan în 70 de restaurante în sudul Statelor Unite, în oraşe ca Nashville sau Charlotte.

Beyond Meat anunţa la începutul lui 2020 un parteneriat cu gigantul Yum! Brands, compania mamă a KFC, Taco Bell şi Pizza Hut. Clienţii puteau comanda un Beyond Fried Chicken cu sos Honey BBQ, Buffalo sau Nashville Hot Sauce. La prima campanie de test „puiul” a fost sold out în mai puţin de 5 ore, iar cozile erau pe două rânduri.

Pe lângă gustul similar cu puiul prăjit de la KFC, bucăţile de preparat au aceeaşi textură ca şi „un muşchi întreg de pui”. În Marea Britanie s-au făcut de asemenea teste cu o ediţie Quorn a reţetei celebre. Acolo se vindea sub forma unui burger cu „carne”. Pentru cei curioşi, un meniu Beyond Fried Chicken poate fi comandat sub formă de meniu, care include o băutură medie şi cartofi, sub formă de porţii de 6 sau 12 bucăţi.

Preţurile variază în funcţie de locaţie şi pornesc de la 6.99 dolari per 6 bucăţi. Reţeta e ţinută secretă, dar în mare ar trebui să fie combinaţia clasică de proteină de mazăre, năut, sfecla şi probabil nişte potenţiatori de arome.