KFC pregăteşte un meniu vegetarian, pe care îl va testa în Marea Britanie

0
2273

E amuzant că dacă te apuci să cauţi pe web cea mai nouă găselniţă de la KFC, o să dai numai peste titluri ca „pui vegeterian”, ceea ce e o super contradicţie. Celebrul lanţ cunoscut pentru puiul său prăjit a început să pregătească meniuri vegetariene, pe care le va testa pe piaţa din Marea Britanie.

Nu e o coincidenţă testul de acolo, pentru că tot în UK lanţul de restaurante a fost afectat de o problemă de logistică, care a făcut că restaurantele să rămână fără pui. Noul produs ar urma să nu includă carne de pui şi va sosi în meniurile din UK anul viitor. KFC va păstra totuşi clasicele „ierburi şi arome”, toate cele 11 ingrediente care îi fac preparatele atât de celebre.

Franciza americană aderă la trendurile actuale de mâncare sănătoasă şi vrea să atragă şi publicul vegetarian. Problema e că la cum ştiu eu vegetarienii împătimiţi oricum nu vor intra la KFC, în ideea că mirosurile de carne şi faptul că preparatele de carne le ating pe cele vegetariene îi vor descuraja. KFC UK are intenţia de a reduce numărul de calorii cu 20% în următorii 7 ani, conform surselor apropiate de restaurant.

Până în 2020 vor exista şi meniuri care au sub 600 de calorii. Deocamdată nu sunt planuri pentru a lansa meniul vegetarian în State sau alte ţări.