Lăptăria cu Caimac pregăteşte deschiderea unei noi fabrici de unt şi brânzeturi; Investiţia se ridică la 3 milioane de euro

1446

Lăptăria cu Caimac s-a viralizat în ultima săptămână printr-o postare a fostei primăriţe a Bucureştiului, Gabriela Firea, care consuma alături de câţiva prieteni sticluţe ale acestui brand. Bulgărele de zăpadă s-a făcut aşa mare încât compania a simţit nevoia să facă o postare pentru a clarifica totul. În acelaşi timp Lăptăria cu Caimac a anunţat şi noi planuri, ce implică o nouă fabrică.

Lăptăria cu Caimac va deschide o nouă fabrică de unt şi brânzeturi, în urma unei investiţii de 3 milioane de euro. Fabrica va fi realizată până la final de octombrie, cel târziu început de noiembrie. Informaţia vine de la Adrian Cocan, general manager Lăptăria cu Caimac, într-un interviu acordat celor de la Wall-Street.ro. Investiţia se face cu o parte din banii din obligaţiunile depuse în 2020.

Întreprinderea va fi una de producţie şi depozit, axată pe unt şi brânzeturi. Aparent Lăptăria nu face faţă la cererea de lactate în acest moment, de aici nevoia unei linii noi de producţie. Fabrica este finalizată în proporţie de 85%, iar depozitul va fi gata în octombrie. Noua locaţie va produce 1200 de tone de lapte crud, 69 de tone de unt şi 75 de tone de brânză.

Se lucrează şi la un sistem de colectare şi spălare sticle şi borcane, care va fi gata la mijlocul anului 2022. El trebuia să fie finalizat la final de 2022, dar lucrările se mişcă mai rapid. Clienţii vor putea folosi automate amplasate în mediu urban, în care vor introduce sticlele şi borcane folosite. Totul va fi demarat cu programe pilot în Bucureşti şi Cluj, care genrereaza aproape 80% din vânzări.

Lăptăria cu Caimac pornea la drum în 1994, când înfiinţa firma românească Agroserv Măriuţa, ocupându-se de cultura câmpului. În 2005 se înfiinţa una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din România. Acum compania are aproximativ 2500 de animale, dintre care 1000 vaci de muls.